OK , certyfikat wygenerowany, tylko nie wiem jak zrobić żeby dana stronka z vhosta była dostępna pod adresem https://stronka.com, mógł by ktoś podać jakiś przykład ?
taak wszystko już działa, z tym że próbuje się uporać z przeglądarką bo zgłasza błąd o weryfikacji witryny jako niegodnej zaufania,chcę się pozbyć tego problemu bo wygląda to nieestetycznie, poza tym niech wszystko będzie lege artis, w końcu to Linux
joker pisze:tym że próbuje się uporać z przeglądarką bo zgłasza błąd o weryfikacji witryny jako niegodnej zaufania,chcę się pozbyć tego problemu bo wygląda to nieestetycznie
jak sam w ten sposób wygenerujesz certyfikat to przeglądarka zawsze będzie zgłaszała błąd bo certyfikat został wystawiony przez nieznanego co zarazem idzie nie zaufanego wystawcę. Zawsze możewsz zakupić certyfikat od jakiejś firmy certyfikującej na rok :]
P.S. gdzieś też widziałem serwis zapewniający darmowe certyfikaty na rok ale trzeba było podać konkretną domenę (brak domen z wildcard) i trzeba było posiadać dostęp do konta pocztowego postmaster w tej domenie (a to jest akurat pikuś). Jak znajdę ten adres i o ile ta inicjatywa jeszcze istnieje to zapodam go tutaj...