Cześć!
Ja to zawszę muszę mieć jakieś przygody z panelami KDE ;-). Korzystam z dwóch monitorów i posiadam dwa panele, na których jest dodany aplet odpowiedzialny za wyświetlanie uruchomionych aplikacji. Pierwszy znajduje się na lewej krawędzi pierwszego monitora i działa poprawnie, drugi znajduje się na lewej krawędzi drugiego monitora i pojawia się problem, ponieważ po zmaksymalizowaniu okna jego część wchodzi pod panel.
Jeżeli jednak przesunę panel do prawej krawędzi drugiego ekranu, to nagle wszystko działa poprawnie.
W przypadku pierwszego ekranu jest dokładnie na odwrót - przy lewej krawędzi jest wszystko OK, przy prawej już nie. Wygląda na to, że panele źle działają na miejscu "styku" dwóch monitorów. Zapewne nie jest to zamierzone działanie, tylko jakiś błąd.
KDE: 4.14.1
Z góry dzięki za pomoc.
Dziwnie dzia
Hej
Również pracuję na dwóch monitorach (KDE 4.14.1 Debian jessie / Sid)
To chyba nie jest błąd. Kiedyś napotkałem jakiś opis do tego "zjawiska", ale to było bardzo dawno i nie pamiętam dokładnie, więc nie napiszę. U mnie na prawym monitorze nie korzystam z panelu.
Powinieneś:
1. Co się stanie jak zmienisz orientacje monitorów - góra / dół zamiast prawo / lewo?
2. Wyłącz efekty pulpitu - czy dalej to występuje?
Również pracuję na dwóch monitorach (KDE 4.14.1 Debian jessie / Sid)
To chyba nie jest błąd. Kiedyś napotkałem jakiś opis do tego "zjawiska", ale to było bardzo dawno i nie pamiętam dokładnie, więc nie napiszę. U mnie na prawym monitorze nie korzystam z panelu.
Powinieneś:
1. Co się stanie jak zmienisz orientacje monitorów - góra / dół zamiast prawo / lewo?
2. Wyłącz efekty pulpitu - czy dalej to występuje?
Problem występuje tam, gdzie "stykają się" dwa monitory, w innych miejscach jest ok.1. Co się stanie jak zmienisz orientacje monitorów - góra / dół zamiast prawo / lewo?
Problem dalej występuje.2. Wyłącz efekty pulpitu - czy dalej to występuje?
Jak myślisz, zgłaszać to deweloperom KDE i/lub Debiana?