Próbując odpalić jedną grę przez wine dostaję komunikat błędu jeśli chodzi o d3d 11, myślę że nie mam tego zainstalowanego, poszukałem informacji jak to zainstalować ale nic nie znalazłem, gdyby tu ktoś wiedział jak to zrobić byłbym wdzięczny
d3d 11
d3d 11
Hej
Próbując odpalić jedną grę przez wine dostaję komunikat błędu jeśli chodzi o d3d 11, myślę że nie mam tego zainstalowanego, poszukałem informacji jak to zainstalować ale nic nie znalazłem, gdyby tu ktoś wiedział jak to zrobić byłbym wdzięczny
Kod: Zaznacz cały
wine /scieżka_do_instatora/nazwa_instalatoraTo zależy od wersji Wine. Na Wine 1.7.x DirectX 11 raczej działa... ja mam zainstalowany pod Wine 1.7.25 właśnie DirectX 11. Gry działają takie jak STALKER Cień Czarnobyla, Crash Day i tam efekty wizualne pod Intel HD 4600 z DirectX 11 czyli te cienie i światła działają prawidłowo a innego DirectXa nie instalowałem. Instalowałem z tego źródła: ==> TUTAJ <== jest to niejaki "DirectX 11 Offline Full Installer". To coś ma 572MB. Są tam osobne instalatory 32 i 64 bitowe dla zwykłego użytkownika oraz wersje dla developerów...bart86 pisze:(...) wine chyba wspiera te biblioteki do wersji 9