[+] Iceweasel, nie wida
[+] Iceweasel, nie widać liter
Próbowałem reinstalować aplikacje ale nie pomogło, otóż w tym pasku(google,duckduckgo etc etc) tam gdzie wpisujemy frazę którą chcemy wyszukać nie wyświetlają mi się litery, piszę białymi literami na białym tle, szukałem w opcjach ale nie mogę znaleźć, jeśli ktoś wie to niech pomoże to skonfigurować.
jak masz szary motyw i nie chcesz go zmieniać to albo odpalasz przeglądarkę na innym motywie (modyfikujesz pole exec w /usr/share/applications/iceweasel
przykładowo:
Exec=env GTK2_RC_FILES=/usr/share/themes/Murrine-Light/gtk-2.0/gtkrc /usr/bin/iceweasel %u
lub grzebiesz w css'ach
na wszystkie czarne/szare motywy będzie tak i nie powinno być problemu z czytelnością czcionek:
~/.mozilla/_PROFIL_/chrome
userContent.css
userChrome.css
przykładowo:
Exec=env GTK2_RC_FILES=/usr/share/themes/Murrine-Light/gtk-2.0/gtkrc /usr/bin/iceweasel %u
lub grzebiesz w css'ach
na wszystkie czarne/szare motywy będzie tak i nie powinno być problemu z czytelnością czcionek:
~/.mozilla/_PROFIL_/chrome
userContent.css
Kod: Zaznacz cały
input, textarea, select {
-moz-appearance: none !important;
background-color: white;
color: black;
}
Kod: Zaznacz cały
menubar {
color: white !important;
}
no wiem przecie ze to jest przyklad i jest w tych plikach napisane by skopiowac zawartość do wlasciwego.Mam je utworzyć w katalogu domowym home/.../.mozilla/firefox/dzsmvm64.default/chrome ?Tam gdzie te przykladowe pliki?U mnie jakoś dziwnie wyglądają te ściezki bo np. w lokalizacji /usr/share/applications/iceweasel nie mam nic do edycji sa tam jedynie apki do uruchomienia-------aha np uruchamiam w edytorze jaikms :P
tak. przecież napisałem
a czy ja pisałem żeby grzebać w katalogach systemowych??? po za tym w /usr/share/applications masz skróty i co to ma do edycji cssów? po co tam grzebiesz, masz wejść do profilu przeglądarki na swojej domówce...ja 汉语...bo np. w lokalizacji /usr/share/applications/iceweasel nie mam nic do edycji sa tam jedynie apki do uruchomienia