GDM nie startuje po instalacji sterowników NVIDIA.

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
tomaszzegar

GDM nie startuje po instalacji sterowników NVIDIA.

Post autor: tomaszzegar »

Witam. Zainstalowałem system, dokonałem aktualizacji, zainstalowałem sterowniki grafiki i po restarcie nie wyskakuje mi ekran logowania GDM. Da się to jakoś naprawić?

Próbowałem obejść ten problem - zainstalowałem system, dokonałem aktualizacji, zainstalowałem sterowniki grafiki, zainstalowałem LightDM i zmieniłem menedżer logowanie właśnie na LightDM. I ekran logowania się pojawił. Wszystko bez problemu, jednak ja chcę mieć GDM.

Dodam jeszcze, że GDM działa mi z nowymi sterownikami, ale tylko wtedy, gdy domyślną kartą jest karta Intela.

Podsumowanie - GDM działa przed instalacją sterowników. Po instalacji sterowników działa, ale na karcie Intela tylko. Za to inne menedżery logowania działają bez problemów na każdej z kart.
tomaszzegar

Post autor: tomaszzegar »

Naprawdę nikt nie umie mi pomóc? :(
hucul
Beginner

Post autor: hucul »

Kolego, użytkownicy tego forum wróżyć z fusów nie potrafią więc potrzeba więcej danych, czytałeś może ten temat ? threads/12771-Zak%C5%82adaj%C4%85c-tema ... kasz-pomoc
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

Uzupełnij informacje o sprzęcie/systemie: threads/12771-Zakładając-temat-przeczyt ... #post81406

Wklej log /var/log/Xorg.0.log - jest to aktualny log z sesji X, więc musisz go skopiować po problemach z uruchomieniem GDM. Ewentualnie log /var/log/Xorg.0.log.old - jest to log ze starszej sesji, wklej tu zawartość tego jeżeli we wcześniejszej sesji próbowałeś GDM, a teraz uruchomiłeś nową sesję X (LightDM).
ODPOWIEDZ