zaszyfrowane pliki, wideo, muzyka
zaszyfrowane pliki, wideo, muzyka
Na dysku mam jakieś 220gb filmów i muzyki, filmy kopiowałem z pendrive na Linux Mint gdy go jeszcze miałem, postawiłem nowy system - Debiana, ale partycje na której były te pliki nie ruszałem i nie formatowałem jej, w Debianie pokazuje, że jest miejsce zajęte na dysku ale nie mam do nich dostępu a mianowicie do katalogu lost+found.
Rafal_F pisze:W lost+found znajdują się jak sama nazwa wskazuje zagubione pliki, z powodów jakiś błędów które powstały na dysku. Możesz się tam dostać z poziomu roota.
Odszyfrowałeś katalog home, tak jak pisałem w Twoim wcześniejszym temacie?
Kod: Zaznacz cały
INFO: Found [/home/.ecryptfs/noname/.Private].Try to recover this directory? [Y/n]: y
INFO: Found your wrapped-passphrase
Do you know your LOGIN passphrase? [Y/n] y
INFO: Enter your LOGIN passphrase...
Passphrase:
Inserted auth tok with sig [ed9f7d7070e60a3b] into the user session keyring
INFO: Success! Private data mounted at [/tmp/ecryptfs.xmp3uhec].a bo ja wiem, to Twój sprzęt i Ty wiesz co zrobiłeś 
a szyfrujesz cały home z jakiego powodu? (pytam z czystej ciekawości, nie jestem z milicji
To jakieś super hiper tajne firmowe/rządowe dane czy kilka filmów dla dorosłych na krzyż ? boisz się, że ktoś Ci grzebie po kompie? Bo prawda jest taka, że szyfruje się tylko niezbędne pliki naprawdę wrażliwe poufne dane i to najczęściej jak je wysyłamy, na dysku prywatnym są raczej bezpieczne szczególnie pod opieką linuksa (chyba, że masz coś do ukrycia ale to najlepiej szyfrować i wypalać na płyty
...a nie szyfrować wszystko jak leci...potem są tego skutki właśnie takich szyfrowanych partycji...
a szyfrujesz cały home z jakiego powodu? (pytam z czystej ciekawości, nie jestem z milicji
zrobiłem to z czystej ciekawości, nie mam nic do ukrycia - chyba, że mowa tutaj o sezonach Dextera albo BBMenel pisze:a bo ja wiem, to Twój sprzęt i Ty wiesz co zrobiłeś
a szyfrujesz cały home z jakiego powodu? (pytam z czystej ciekawości, nie jestem z milicjiTo jakieś super hiper tajne firmowe/rządowe dane czy kilka filmów dla dorosłych na krzyż ? boisz się, że ktoś Ci grzebie po kompie? Bo prawda jest taka, że szyfruje się tylko niezbędne pliki naprawdę wrażliwe poufne dane i to najczęściej jak je wysyłamy, na dysku prywatnym są raczej bezpieczne szczególnie pod opieką linuksa (chyba, że masz coś do ukrycia ale to najlepiej szyfrować i wypalać na płyty
...a nie szyfrować wszystko jak leci...potem są tego skutki właśnie takich szyfrowanych partycji...