Prezentacja multimedialna

Wszystko Off Topic
kompluk

Prezentacja multimedialna

Post autor: kompluk »

Witam,
mam do zrobienia prezentację multimedialną i ... ma ona się otwierać na gołym systemie. Czyli eksport do jakiegoś zjadliwego przez każdego Windowsa pliku - i tutaj się pojawia pytanie: w czym to najlepiej zrobić? Macie może jakieś pomysły? Musi być załączony filmik i muzyka w tle. Zacząłem w LibreOffice Impress, ale nie bardzo wiem jak wyeksportować tą prezentację, żeby ją włączyć na komputerze, gdzie nie ma tego pakietu zainstalowanego. Proszę o pomoc i o wskazówki w jakim programie to zrobić Waszym zdaniem najlepiej:-)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

A co się stanie jak wyeksportujesz swoją prezentację do flasha (*.swf)? Nie wiem czy wszystko (multimedia) uda się wyeksportować i jak to właściwie będzie działać bo nigdy tego nie próbowałem. Ale jeżeli zadziała, to możesz dołączyć do prezentacji adobe flash player w wersji standalone, tego nawet nie trzeba instalować.

Dodane:
Nie eksportuje filmów. Musisz poszukać czegoś innego.
kompluk

Post autor: kompluk »

Dziękuje za odpowiedź! No właśnie tu jest problem, że z tym filmem jest trochę "lipa". Niestety musi być w prezentacji! Ekxport do html, xhtml i wielu innych rozszerzeń nie pomaga, a podobno da się. Może macie jakieś pomysły co do innego oprogramowania?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
LordRuthwen
Moderator

Post autor: LordRuthwen »

Pokombinuj z plikami zapisu, w Ms Office istnieje format uruchomieniowy, który, o ile dobrze pamiętam, działa jako swoisty odtwarzacz i nie wymaga obecności PowerPointa na komputerze gdzie uruchamiasz prezentację, zakładam, że któryś z formatów "zapisz do" w LO też coś takiego obsługuje.
Awatar użytkownika
neo86
Beginner

Post autor: neo86 »

Ja bym użył HTML5 i Firefox Portable ;) i wideo chwyci ;)
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

A jakiś program który przekonwertuje prezentacje, ewentualnie program którym będzie można utworzyć w prosty sposób prezentację bez uczenia się HTML5?
Uniwersalny (w miarę) format łatwo znaleźć, problem w tym jak zapisać do tego formatu zawartość.
Awatar użytkownika
neo86
Beginner

Post autor: neo86 »

Uczyć się HTML'a 5 nie trzeba. Podałem w linku spis edytorów on-line. Są tam też takie graficzne (wysiwyg). Do tego znajomość nie jest potrzebna!
Awatar użytkownika
saturno
Junior Member

Post autor: saturno »

neo86 pisze:Podałem w linku spis edytorów on-line.
@Rafal_F
Nie dałoby się globalnie ustawić czegoś na forum żeby bez ingerencji użytkownika wszystkie linki były w jakiś sposób wyróżnione (kolor, podkreślenie itp. ).
ODPOWIEDZ