Problem z usuni

Ogólne pytania dotyczące systemu
wysockr

Problem z usunięciem katalogu

Post autor: wysockr »

Zainstalowałem nowego Debiana Wheezy + ISPConfig3. I teraz nie mogę usunąć katalogów będąc na koncie root (zakładanych przez ISPConfig3).

Np katalog web:
1) lsattr -d web pokazuje '-------------e--'
2) próbowałem chattr -i web oraz chattr -R -i web. Nie zwraca żadnego błędu (w ogóle nic nie zwraca), ale też nic to nie daje
3) można bez problemu zmieniać uprawnienia i właściciela.
4) nie można usunąć ani zmienić nazwy (brak dostępu)

Ten katalog też nie powinien być używany, bo jest kopią "produkcyjnego". Nie ma go w swojej ścieżce żaden sewer.
Będę wdzięczny za jakieś propozycje co z tym zrobić.

Rafał
Awatar użytkownika
lessmian2
Member

Post autor: lessmian2 »

Kod: Zaznacz cały

grep web /proc/mounts
?
wysockr

Nie pomyślałem o montowaniu. Ale wynik powyższego to:

Kod: Zaznacz cały

/dev/root /var/www/clients/client1/web1/log ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user,grpjquota=quota.group 0 0/dev/root /var/www/clients/client2/web6/log ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user,grpjquota=quota.group 0 0
/dev/root /var/www/clients/client3/web10/log ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user,grpjquota=quota.group 0 0
/dev/root /var/www/clients/client1/web11/log ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user,grpjquota=quota.group 0 0
/dev/root /var/www/clients/client1/web12/log ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user,grpjquota=quota.group 0 0
/dev/root /var/www/clients/client1/web13/log ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user,grpjquota=quota.group 0 0
/dev/root /var/www/clients/client1/web14/log ext4 rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user,grpjquota=quota.group 0 0
czyli podłączone są standardowe katalogi w /var/www

A ten co chcę usunąć jest obok, w /var/www-old/... . Mało tego, mogę spokojnie zmieniać nazwę www-old, np zmieniłem na www-old-old bez problemu, a dalej wewnątrz niego nie mogę nic dodać, zmienić ani usunąć
wysockr

Przed chwilą nagle się zmieniło i mogłem usunąć katalogi. Nie wiem czemu, ale już nie robiłem dochodzenia, tylko szybko je usunąłem. Wcześniej nawet nie pomagały restarty przed próbą usunięcia. Jeżeli na folderach "siedział" jakiś serwer, to niech pokaże teraz błąd w logach lub niech przyśle mi maila :)

Dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ