[+] Xfce - możliwa zmiana stylu ikon?
[+] Xfce - możliwa zmiana stylu ikon?
Witam. Problem może błahy, ale od zawsze mnie to nurtuje, czy jest jakiś sposób, żeby zmienić styl ikon? Podobają mi się zwłaszcza do tych z Linux Mint, takie kwadratowe. Korzystam z Debian 7.3 Stable, środowisko graficzne - xfce.
-
to ściągnij sobie z minta . Musisz poszukać w /usr/share/ikons/nazwa-twojego tamatu.
Ja tak zaadoptowałem sobie ikonki z xubuntu. W internecie jakoś ich nie znalazłem, więc zainstalowałem xubuntu na virtualboxie i pożyczyłem sobie ikonki do debiana..
To te same ikony co w mincie tylko niebieskie ...

Ja tak zaadoptowałem sobie ikonki z xubuntu. W internecie jakoś ich nie znalazłem, więc zainstalowałem xubuntu na virtualboxie i pożyczyłem sobie ikonki do debiana..
To te same ikony co w mincie tylko niebieskie ...

Możesz też ściągnąć paczkę icon Faenza stąd: http://faenza-icon-theme.googlecode.com ... me_1.3.zip.
Rozpakuj wejdź do folderu i wydaj polecenie
Cytat z pliku pomocy:
Rozpakuj wejdź do folderu i wydaj polecenie
Kod: Zaznacz cały
# ./INSTALL
Run the ./INSTALL script to choose the distribution logo (Ubuntu, by default) and the Gnome menu icon. If run as root, the script will copy the iconsets to /usr/share/icons to made them available to all users. Some default icons used by Rhythmbox may be also replaced.Run ./UNINSTALL as root to restore defaults icons.
można.
nawet nfs lub sambą lub ftp . Możesz wysłać w swiat. Co za różnica. Żadna. Ja kontroluje wszystkie maszyny na vb za pomocą ssh więc wybrałem taką metodę bez instalacji czegokolwiek dodatkowego.
. To tylko dana metoda/droga do osiągnięcia celu.
Spakuj sobie najlepiej dany katalog z ikonami.
Można nawet z repo minta paczkę ściągnąć z ikonami jeśli wie się jak się nazywa...
nawet nfs lub sambą lub ftp . Możesz wysłać w swiat. Co za różnica. Żadna. Ja kontroluje wszystkie maszyny na vb za pomocą ssh więc wybrałem taką metodę bez instalacji czegokolwiek dodatkowego.

Spakuj sobie najlepiej dany katalog z ikonami.
Można nawet z repo minta paczkę ściągnąć z ikonami jeśli wie się jak się nazywa...