Informacja mi potrzebna do nakr

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
neo86
Beginner

Informacja mi potrzebna do nakręcenia filmu przy użyciu Debian'a i OpenShot'a.

Post autor: neo86 »

Taka zagwozdka dla ludzi interesujących się statystykami...

Planuję latem tego 2014 roku nakręcić pewien film z przesłaniem moralnym. Film mam zamiar nakręcić przy użyciu telefonu komórkowego (nagrywającego w rozdzielczości Full HD). Poddam go obróbce w programie OpenShot w Debianie tak by przy okazji propagować wolne oprogramowanie :)

Potrzebne mi informacje statystyczne ile polskich autostopowiczów ginie w niewyjaśnionych sytuacjach (w Polsce lub poza nią). Ile jest zamordowanych ile porwanych a ile uznaje się po prostu za zaginionych...

Szukałem w googlach ale kiepski jestem w statystykach i nic sensownego nie znalazłem...

Pomożecie?
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

Takie informacje najpewniej dostałbyś od jakiegoś policjanta (najlepiej jakbyś miał jakiegoś znajomego), ja niestety nie posiadam takich układów ;) Zawsze możesz się przejść na komendę i spytać czy nie udostępnią Ci takich informacji...
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

Nie wiem czy takie statystyki są prowadzone. Na pewno można by uzyskać informacje o ilości zaginionych, zamordowanych, itp. Ale ze statystykami czy ofiara w czasie zdarzenia "łapała stopa" może być ciężko.

Nie sądzę abyś na tym forum znalazł odpowiedź. Wyślij maila z pytaniem do jakiegoś rzecznika prasowego policji. Możesz też popytać przedstawicieli organizacji pozarządowych zajmujących się poszukiwaniem ludzi zaginionych.
Awatar użytkownika
neo86
Beginner

Post autor: neo86 »

Dzięki za wskazówki może faktycznie do komendy głównej krajowej maila napiszę bo mam ciekawą wizję na film... tylko cieplutko musi być bo mi dziewczyny inaczej zmarzną :/ Całość mam zamiast zrobić na linuksie (Debian). Wszelkie efekty dźwiękowe w filmie poddane obróbce w Audacity a film w OpenShot. Jeszcze może jak uda mi się zrozumiec coś z grafiki 3D to w blenderze bym jakąś zjawę zrobił jakby się udało ew. w razie problemów jest tu jakiś spec od grafiki w Blenderze który by pomógł w razie potrzeby? Oczywiście na końcu filmu wymienię takowego pomocnika ;) oraz informację w jakich programach powstał ten film wraz z ogólną krypto-reklamą forum i samego Debiana ;)
ODPOWIEDZ