Bluetooth, kopiowanie plików

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
kodama
Junior Member

Bluetooth, kopiowanie plików

Post autor: kodama »

Witam
Sprzęt: Dell Latitude E6400

Kod: Zaznacz cały

Linux jessie 3.2.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.2.46-1 i686 GNU/Linux
MATE 1.6.0

Sprzęty parują się bezproblemowo. Problem polega na tym, ze nie można skopiować żądnego pliku DO ani Z urządzenia, pojawia się taki błąd:
Załącznik zrzut_ekranu-Okno bez nazwy.png nie jest już dostępny
Można natomiast przeglądać pliku w urządzeniu i je stamtąd bezpośrednio otwierać. Co ciekawe - otwarcie np. zdjęcia w przeglądarce i próba jego zapisania gdzieś na dysku też kończy się takim samym błędem.

Co mam zainstalowane:

Kod: Zaznacz cały

ii  bluetooth                            4.101-2                       all          Bluetooth support
ii  bluez                                4.101-2                       i386         Bluetooth tools and daemons
ii  bluez-alsa:i386                      4.101-2                       i386         Bluetooth ALSA support
ii  bluez-cups                           4.101-2                       i386         Bluetooth printer driver for CUPS
ii  bluez-gstreamer                      4.101-2                       i386         Bluetooth GStreamer support
ii  bluez-utils                          4.101-2                       all          Transitional package
ii  gir1.2-gnomebluetooth-1.0            3.4.2-1                       i386         Introspection data for GnomeBluetooth
ii  gnome-bluetooth                      3.4.2-1                       i386         GNOME Bluetooth tools
ii  libbluetooth3:i386                   4.101-2                       i386         Library to use the BlueZ Linux Bluetooth stack
ii  libgnome-bluetooth10                 3.4.2-1                       i386         GNOME Bluetooth tools - support library
ii  libmatebluetooth                     1.6.0-2                       i386         MATE Bluetooth tools (library)
ii  mate-bluetooth                       1.6.0-2                       i386         MATE Bluetooth tools
Testowane na Nokii N95, Nokii C3 i Sony Ericssonie.

Poprzednio miałem tutaj Squeeza i kłopotów nie było.

Dodane
Ech, trzy dni walki i zupełnie żadnego rezultatu. Ok, może nie do końca. Jedyne co udało się osiągnąć to to, że mogę wysłać plik z telefonu do komputera. Jednak "pobranie" pliku z telefonu na komputer nie działa w żaden sposób. Instalowałem dziesiątki paczek bluetooth, obex itp. i nic. Co więcej - znalezienie w internecie podobnego przypadku nie jest takie proste, a jak już znalazłem i próbowałem stosować rozwiązania tam podane to nie przynosiły one żadnego rezultatu. Na Wheezym działa jakby nigdy nic, więc chyba powrót do stabilnego mi został :)
Załączniki
zrzut_ekranu-Okno bez nazwy.png
ODPOWIEDZ