Lenovo B590 notebook przesta

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
mshm

Lenovo B590 notebook przestał działać po aktualizacji do Sida

Post autor: mshm »

Witam.
Bylem po gruntownej reinstalacji Debiana, z wersji testowej na Sida.
Oczywiście, instalacja poszła dobrze - nie było żadnych problemów. Komputer, jak i środowisko graficzne działały, wczoraj jeszcze normalnie użytkowałem komputer.

Niestety, po 3 uruchomieniu notebooka - dzisiaj rano - całkowicie mi padł. nie chce się uruchomić, czy to z baterią, bez, z ładowarką. Nie podświetla się dioda sygnalizująca stan ładowania, jedynie przy wtyku do kabla. Nie słyszę, aby cokolwiek się uruchamiało - jedynie krótki stukot, i to wszystko.

Najdziwniejsze jest to, że laptop jest nowy, mam go niespełna miesiąc, i wszystko na nim działało. Po aktualizacji do Sida padł.

Stąd moje - dosyć dziwne być może, ale warto zapytać - pytanie: czy może mieć to coś wspólnego z reinstalacją i aktualizacją do Sida?

Notebook oczywiście ląduje na gwarancji w serwisie.
hucul
Beginner

Post autor: hucul »

Skoro działał po aktualizacji i dopiero przy trzecim uruchmieniu zacząłeś mieć problem to raczej to wina komputera a nie systenu w wersji Sid.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Jak byk to problem sprzętowy nie systemu. Gdyby system padł przy starcie rzucałby komunikatami co mu jest.
mshm

Post autor: mshm »

Też tak mi się wydaje, bo to raczej logiczne, ale wolałem zapytać ;)
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Do serwisu...

Jesteś tak doświadczonym użytkownikiem Linuksa, że instalujesz Sida? Tu od czasu do czasu coś nie działa albo są problemy z zależnościami to norma. Proponuje mieć wersję testową. Różnica w wersji paczek to dwa tygodnie. A system działa dobrze.
ODPOWIEDZ