Tablet jako monitor zewn

Ogólne pytania dotyczące systemu
johanus

Tablet jako monitor zewnętrzny?

Post autor: johanus »

Witam wszystkich.
Pytanie kieruje do praktyków i/lub tych którzy lubią gadżety.
Czy ktoś z Was zna rozwiązanie pozwalające podłączyć np? tablet jako zewnętrzny monitor pod np. serwer?

Chodzi o to, że mam wielu klientów do których jeżdżę z monitorem i klawiaturą (kiedy nie da się zdalnie) chciałbym mieć możliwość podłączenia tabletu jako zewnętrznego monitora + klawiatura na USB.
Oczywiście można kupić mały monitorek kilku calowy i sprawa załatwiona - ale czy istnieje softwareowe rozwiązanie umożliwiające wykorzystanie np. właśnie tabletu?

Ewentualnie jeśli ktoś zna inne fajne udogodnienia zapraszam do dzielenia się z innymi :)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Andyk
Beginner

Post autor: Andyk »

Wystarczy przecież wpisać zapytanie w google czy się da. A to czy u konkretnego Klienta podłączysz, to już wróżenie z fusów.
Mogę Ci powróżyć, tylko muszę zaparzyć nową herbatę, bo do zrobienia tej, którą piję użyłem torebki.
Awatar użytkownika
SkyFall

Post autor: SkyFall »

I tak musisz mieć monitor do wgrania bridge-a softwarowego i to jest kijowe :p
alicjakacik

Post autor: alicjakacik »

Zgadzam się z przedmówcą, że nie jest to najlepsze rozwiązanie.
Awatar użytkownika
pone13
Beginner

Post autor: pone13 »

Z drugiej strony coś chyba jest nie tak z jakością twoich usług skoro ciągle potrzebujesz takiego bezpośredniego dostępu do serwera.
Zakładając że dostęp zdalny jest prawidłowo skonfigurowany, sprzęt sprawny, pytanie brzmi ile razy tak naprawdę będziesz musiał użyć tego tabletu, raz na rok... rzadziej, może wcale? Tam gdzie naprawdę istnieje taka potrzeba zastosuj konsole rack taką jak np: http://automatykab2b.pl/katalog-produkt ... nitorem-15.
giaur
Member

Post autor: giaur »

Jako monitor nie, ale na tablecie możesz uzyskać dostęp do serwera przez rdp albo vnc.
ODPOWIEDZ