Witam mam problem zainstalowałem stery i wszystko niby jest ok ale zaglądając do xorga kaki w poradniku instalacja sterowników nvidia jest zupełnie częściowo inny czemu, a tak wygląda mój :
Ja bym się zdziwił gdyby te konfigi były identyczne. Przecież twój sprzęt różni się od sprzętu Kaki', dlatego konfigi też są różne. Jeżeli nie masz jakichś konkretnych problemów to wszystko jest ok.
[ Dodano: 2007-07-14, 17:09 ]
Aha jeżeli zainstalowałem stery na kernelu którym miałem uruchomiony system i w tym czasie zaktualizowałem jądro i uruchomilem system ponownie to uruchomiło się nowsze jądro ale x-y sie wysypały czy musze zainstalować stery na tym nowszym od nowa?
A co do Xorga, to dopóki nie wywali Ci błędu, nie zwracaj na niego uwagi.
A moduły dla jądra zostaną zbudowane podczas instalacji sterów dla aktualnie odpalonego jądra. Za każdym razem jak zmienisz jadro, musisz ponownie budować moduł (czyli instalować stery na nowo - wiem jest to wkurzające, ale cóż...).
o ile mi wiadomo nowe wersje xorg praktycznie wogóle nie używają xorg.conf - zaledwie kilka wpisów. niestety nie pamiętam źródła tych informacji (jeśli sobie przypomne to uzupełnie post)