Co to za komputer, co to za architektura? Uzupełnij informacje: threads/12771-Zakładając-temat-przeczyt ... #post81406 .
Czy masz prawo do zapisu na tym systemie plików?
Czy spełniłeś wszystkie wymagania potrzebne do skompilowania pakietu. Nie ma tam gdzieś jakiegoś configure wcześniej?
Problemem nie jest make, tylko
Plik istnieje.
Polecenie configure jest niepotrzebne.
Miałem podobny problem z backtrack 5 wystarczyło przenieść katalog na inny dysk i szło od razu.
Teraz mam Linuksa Kali (backtrack 6). Może jest problem z zapisem na tym systemie plików.
Nie jestem ekspertem Linuksa, więc byłbym wdzięczny jeśli dałbyś jakieś instrukcje albo odnośnik, który mógłby mnie pokierować z prawami zapisu w systemach plików.
Chciałbym odblokować uprawnienia zapisu na wszystkich dyskach. Czy jest jakieś polecenie, które mogłoby mi pomóc w tym?
Jeśli jest, to czy możesz podać na przykładzie roota jak ma to wyglądać?