Najnowszy Debian Sid/64 bit. Instalacja Pulse Audio, restart. Wita mnie komunikat:
Kod: Zaznacz cały
Warning cannot open consolekit session: Unable to open session. Activation of org.freedesktop.consolekit timed out
Pytanie - czy komuś udało się uruchomić PulseAudio w Debianie Sid? Pamiętam że kiedys mi pulse audio działało, ale to było przed tym, zanim zintegrowano obsługę PulseAudio w KDE. Teraz jak widać nie działa.
Oczywiście, na czystym użytkowniku to samo. Wersja pulseaudio z eksperymentalnego repozytorium - to samo. Wersja ze Squeeze - to samo.
PulseAudio jest mi potrzebne do tego, żeby uruchomić aplikację SoundWire (http://georgielabs.cjb.net/). Gdy próbuję bez PulseAudio, dostaję coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
Initializing server network communication
ALSA lib pcm.c:2217 :( snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.rear
ALSA lib pcm.c:2217 :( snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.center_lfe
ALSA lib pcm.c:2217 :( snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.side
ALSA lib pulse.c:243 :( pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Connection refused
ALSA lib pulse.c:243 :( pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Connection refused
ALSA lib pcm_dmix.c:957 :( snd_pcm_dmix_open) The dmix plugin supports only playback stream
ALSA lib pcm_dmix.c:957 :( snd_pcm_dmix_open) The dmix plugin supports only playback stream
Dodane:
Problem rozwiązany, po zadaniu pytania na oficjalnym forum Debiana. Temat do zamknięcia.