autostart karamby

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
yazi

autostart karamby

Post autor: yazi »

Witam!

Jak zwykle pytanko :)

Mam debiana sarge kernel 2.6.8,kde 3.3.2
Zainstalowalem karambe i odpalilem sobie monitor systemu.Wszystko dziala.
Problem z tym co zrobic zeby sie karamba ladowala przy starcie systemu razem z wybranymi tematami?
Dodalem wpis do autostartu:
karamba /home/sciezka_do tematu/plik.theme
ale nie dziala!

Jesli wpisze samo karamba to sie karamba odpala i trzeba recznie podac plik.theme.

Pozdrawiam i thx za wszelkie odpowiedzi
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

Może to wina starszej wersji kde i karamby. Ja mam kde 3.5.3 i gdy wyłączam komputer z uruchomioną karambą, to po włączeniu go uruchamia się karamba wraz z wcześniej widocznymi tematami.
spider

Post autor: spider »

Witam, dołączę się do tematu.
Ja mam KDE 3.5.9 i SuperKarambe. Niestety po włączeniu komputera nie włączają się aplety. SuperKaramba jest włączona a w oknie 'Motywy SuperKaramba' pokazuje, że aplety których używam są uruchomione, niestety nie widać ich na pulpicie. Po wylogowaniu się z konta i ponownym zalogowaniu aplety są już widoczne. Kolejnym irytującym problemem jest wyświetlanie się apletów tylko na pierwszej ścianie kostki compiza.
Jak sprawić by aplety ładowały się po starcie i były widoczne na wszystkich ścianach pulpitu?
genobis
Beginner

Post autor: genobis »

Niestety Compiz i Superkaramba się nie lubią. Pamiętam, że u mnie aplety potrafiły same znikać itd. Przezroczystość (w rzeczywistości skopiowany kawałek tła) też wyglądała źle - w trybie kostki cały pulpit był półprzezroczysty, a aplet już nie. Nigdy nie udało mi się z tym nic zrobić i podejrzewam, że nikt Superkaramby już nie poprawi (teraz uwaga jest skupiona na Plasmie, która pewnie jest zgodna z efektami pulpitu).
ODPOWIEDZ