Witam.
Staram się zrobić cofnięcie wersji biosu w laptopie asus eeepc. Normalna procedura wgrywania niestety nie daje rady, wyświetla komunikat w stylu, że starszego biosu nie zapisze na nowszy. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły lub doświadczenie z asusem eeepc będę wdzięczny za rady.
Dodam, że metody z amiflash i afudos nawet w wersji ,,engineering'' nie startują, bo bios nie jest napisany pod te programy. Dla ciekawych, zaktualizowałem bios w swoim laptopie do najnowszej wersji i od tego czasu komputer sam się włącza, tzn. czy wykonam zamknięcie systemu, hibernacje czy uśpienie, po ok 3-4sekundach włącza się sam. Pomaga wciśnięcie przycisku włączenia zasilania na 4 sekundy, bądź odłączenie baterii. Nieźle co?
Przywrócenie poprzedniej wersji biosu w laptopie asus eeepc
Yampress, wierz mi, że "przeryłem" ten bios i nie znalazłem nic co by mogło to powodować. Zresztą chyba masz wyobrażenie jakie ubogie są biosy w opcje w laptopach, 6 stron łącznie z pierwszą gdzie jest data i godzina i z ostatnią na temat zapisu ustawień. Masakra z tym. W ogóle nie rozumiem po co jest blokowana możliwość cofnięcia wersji biosu, skoro to mój sprzęt ponieważ zapłaciłem za niego. Poza tym nie zawsze nowszy bios jest lepszy od starszego.