Mam pewien problem z serwerem postawionym na debianie. Otóż sprawa wygląda tak: Serwer działa na zasadzie routera tj dwie karty LAN:
-Pierwsza karta przyznaje adresy IP z DCHP i przez switch jest do niej podłączonych kilka komputerów w biurze.
-Druga karta również przyznaje adresy IP z DHCP ale dodatkowo ma ustawione szyfrowanie PPOE. Do tej karty jest również podłączony switch, który dalej rozprowadza po access pointach (sieć dla klientów).
Problem tkwi w tym, że karty działają niezależnie i komputer podłączony po wifi nie widzi się z komputerem podłączonym po LANie w biurze. Z powodu braku możliwości technicznych jestem zmuszony podłączyć kamerę właśnie do sieci wifi. Z związku z tym, że karty działają niezależnie nie ma możliwości oglądania obrazu w biurze. Taka możliwość jest tylko i wyłącznie po podłączeniu do sieci wifi.
Moje pytanie brzmi: jaki byłby najprostszy sposób na udostępnienie tej kamery tak aby wszyscy mogli ją oglądać, niezależnie od rodzaju podłączenia.
Podejrzewam, że moje pytanie dla użytkowników tego forum jest dość infantylne, ale niestety nie wszyscy jesteśmy chodzącymi alfami i omegami