Witam mam problem z iceweasel. Co jakiś czas przeglądarka wyłącza się a w terminalu wyskakuje tylko informacja: 'naruszenie ochrony pamięci', może mi ktoś poradzić jak to naprawić? Pozdrawiam.
Wydaje mi się, że powodów może być dużo. Jak kolega wyżej wspomniał, raz pomogła u mnie reinstalacja sterów do k. graf.. Innym razem ponowna instalacja IceWeasel. A raz musiałem czekać na upgrade IceWeasel parę godzin, aż to naprawią
hmmm... czyli kolejny problem bez rozwiązania, może po prostu mój komputer coś jest "nie tego" do linuxa oprócz problemu z iceweaselem dochodzi kernel panic przy starcie co tez mi nikt nie może poradzić o co to chodzi, no nie dodam że kde też mi czasami nie wiedzieć czemu wylogowuje się bez ostrzeżenia i jakieś dziwaczne błędy na starcie czasem wyskoczą, wczoraj instalowałem na nowo debiana a błędy nadal te same, chyba podaruje sobie linuxa na tym komputerze, choć mimo że ciągle to sobie postanawiam to wracam do niego, nie wiem jakiś upór wewnętrzny nie pozwala mi się poddać, no cóż może kiedyś będzie to działało jak należy ;-), dzięki za pomoc, pozdrawiam.
A ja bym proponowal cos z mniej radykalnych rozwiazan, godzine temu mialem to samo z Opera. Nie pomogla reinstalka itp. W koncu zrobilem to co powinienem na poczatku, usunalem z folderu opery plik konfiguracyny i zaskoczyla od razu. Tyle co mnie to kosztowalo to z powrotem poustawiac pare drobiazgow.
Poprobowac z tym zawsze mozna.
Właśnie czegoś takiego szukałem jak mi napisałeś o tym pliku konfiguracyjnym, tylko że nie mogę znaleźć nic podobnego jedyne co by pasowało do tego to plik 'profiles.ini' chociaż trochę obawiam się go usuwać, wolałbym być pewny :-)