Niestety, jakiś czas temu, metodą "prób i błędów" próbowałam coś ustawić oraz przesunąć na pasku zadań w KDE. Wynik był taki, że na pasku zadań poznikały ikony, pasek pod względem graficznym dziwnie się "wykrzaczył" i w zasadzie nawet nie wiadomo co na nim w tym momencie było.
Główny problem był taki, że otwarte programy np.: okno terminala, mc (w trakcie kopiowania), Opera, czy dokument w OpenOffice w ogóle przy próbie zrzucenia nie trafiały na pasek i nie można było ich powtórnie z paska "podnieść".
Potem "zrobiłam" jeszcze taką opcję:
Kod: Zaznacz cały
Remove this Desktop ActivityUdało mi się przez kliknięcie prawym klawiszem myszy i wybranie opcji:
Add WidgetMoże ktoś mógłby pomóc w odzyskaniu paska zadań i udzielić wskazówki co można zrobić?
Ten Debian to drugi z moich Debianów, używam go na razie tylko do robienia cotygodniowych kopii zapasowych i do codziennej pracy jako komputer, więc trochę mało się przejmowałam klikając po pasku zadań, żeby go ustawić i niestety rzeczy się najczęściej "od razu" psują jak się coś robi trochę mało starannie.
Dodane:
Znalazłam, że z opcji:
Add WidgetKod: Zaznacz cały
Window listPróbowałam też dodać z opcji "Add Widget" widget o nazwie "Activity Bar" - ta ikonka po dodaniu tworzy pasek z napisem "Desktop" - jednak zrzucane programy nie dostają się na "ten pasek".
Chciałabym mieć tak jak poprzednio, że jak mam zrzucone 4 programy to na pasku na dole ekranu są widoczne 4 "pola" z nazwami tych programów i że wystarczy jak kliknę w wybrane widoczne pole aby "przywrócić" konkretny program.
Nie udaje mi się tego efektu uzyskać.