Zdalny dost

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
danielwawa

Zdalny dostęp do serwera przez przeglądarkę www

Post autor: danielwawa »

Witam wszystkich.
Znalazłem się na waszym forum bo uważam że chyba tylko u was znajdę odpowiedź.

Mianowicie muszę zrobić dostęp do serwera elektronicznego obiegu dokumentów dla firmy autorskiej tego systemu. Problemem jest następujący nie mogę im udostępnić VPN ani żadnych innych udogodnień. W grę wchodzi tylko dostęp zdalny poprzez przeglądarkę internetową. Wiem, że są takie rozwiązania - jednym z takich rozwiązań jest ,,LogMEin''.

Kolega z roku, który ma jakieś pojęcie o systemach Linuksowych (przynajmniej tak mi się wydaje) powiedział, że tego typu rozwiązanie znajdę tylko w systemach Linux i abym tam szukał ale nie zdradził żadnych konkretów bo sam nie pamiętał - cytat - ,,coś takiego było ale nie pamiętam jak się nazywało''.

Przedstawiam dokładny opis tego co mamy.
  1. Chciałbym aby firma zewnętrzna mogła logować się poprzez przeglądarkę WWW ale tylko do jednego i konkretnego serwera.
  2. Możliwość powiadamiania przez SMS albo e-mail o tym, że dany użytkownik zalogował się do sieci przez dostęp WEB.
  3. Możliwość ustawienia tylko wybranych dni i godzin logowania do serwera poprzez WEB.
  4. Rodzaj serwera, do którego będą się logować to MS Windows 2003.
  5. Serwer pracujący w AD.
Z góry dziękuję za wszelkie przejawy dzielenia się wiedzą.
Pozdrawiam:
DANIEL
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Pochwal się jeszcze jaką kwotę wynegocjowałeś od firmy za to zlecenie?
Awatar użytkownika
danielwawa

Post autor: danielwawa »

Nic nie wynegocjowałem - po prostu jest taka potrzeba w mojej firmie i tyle. Możesz jakoś pomóc mi w tym temacie? Potrzebuję tylko hasła lub nazwy.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

4. Rodzaj serwera, do którego będą się logować to MS Windows 2003.
5. Serwer pracujący w AD.
Chyba jednak źle trafiłeś. To nie ta bajka. Tu jest forum linuksowe.
Nie za bardzo wiesz co to jest MS Windows 2003. i AD?
AD w połączeniu z sambą to tam jeszcze coś byś zrobił.

Chcesz aby ktoś tutaj za darmo takie coś zrobił, a Ty weźmiesz pieniądze. Nieładnie. Sam jednak będziesz się musiał pomęczyć.
Poza tym forum takie samo jak każde inne. Nie zdziwię się jak na jakimś innym znajdę podobny temat.
A urzęduje na kilku liczących się polskich forach.
ODPOWIEDZ