Instalacja sterowników NV
-
Instalacja sterowników NV
Witam !
Mam problem z instalacją driverów ( zamkniętych ) nvidii. Robiłem wszystko wg opisów KAKI. Instalacja przebiega normalnie. Instaluje wszystko z poziomu root'a. Moje Distro to Debian lenny.
Poniżej zamieszczam linka do logów i xorg
http://www.sterbai.pl
Z góry dzieki za pomoc!
Karta graficzna to: Geforce 7600GS
Mam problem z instalacją driverów ( zamkniętych ) nvidii. Robiłem wszystko wg opisów KAKI. Instalacja przebiega normalnie. Instaluje wszystko z poziomu root'a. Moje Distro to Debian lenny.
Poniżej zamieszczam linka do logów i xorg
http://www.sterbai.pl
Z góry dzieki za pomoc!
Karta graficzna to: Geforce 7600GS
Kod: Zaznacz cały
Driver "nv"
-
cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
-
piotrek@localhost:~$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0)
piotrek@localhost:~$
A czy ty przypadkiem nie instalowałeś sterowników z repozytoriów i oprócz tego ze strony nvidii? Piszesz, ze masz glx zainstalowane, czy to nie przypadkiem z pakietu nvidia-glx?
Jeśli masz zainstalowane jakieś pakiety ze słowem 'nvidia' w nazwie i sterowniki ze strony nvidii, to jest jakiś konflikt i musiałbyś odinstalować te pakiety razem z plikami konfiguracyjnymi.
Jeśli masz zainstalowane jakieś pakiety ze słowem 'nvidia' w nazwie i sterowniki ze strony nvidii, to jest jakiś konflikt i musiałbyś odinstalować te pakiety razem z plikami konfiguracyjnymi.
-
Dzięki jerryS!A czy ty przypadkiem nie instalowałeś sterowników z repozytoriów i oprócz tego ze strony nvidii? Piszesz, ze masz glx zainstalowane, czy to nie przypadkiem z pakietu nvidia-glx?
Zainstalowałem od nowa Debiana i sterowniki zainstalowały się bezproblemowo.
Problem został rozwiązany :mrgreen: