Witam.
Dziękuję za odpowiedzi, teraz jakoś nie mogę tego uzyskać. Otwieram wszystkie znane mi mocno obciążające system programy, ale śmiem twierdzić, że ograniczeniem jest limit otworzonych plików. Dziękuję za podpowiedź z
Następnym razem jak się zdarzy taka sytuacja, to będę klikał i sprawdzał ale tylko limit plików wydaje mi się, że jest niski, tzn. 1024.
Dodane:
5 dni minęło, zdarzyło mi się to z 3 razy, mniej więcej jak laptop pracuje ciągle ponad jeden dzień (Oczywiście jest usypiany, nie chodzi cały czas). Moje
wygląda teraz tak:
Kod: Zaznacz cały
core file size (blocks, -c) unlimited
data seg size (kbytes, -d) unlimited
scheduling priority (-e) 0
file size (blocks, -f) unlimited
pending signals (-i) unlimited
max locked memory (kbytes, -l) unlimited
max memory size (kbytes, -m) unlimited
open files (-n) 10240
pipe size (512 bytes, -p) 8
POSIX message queues (bytes, -q) unlimited
real-time priority (-r) 0
stack size (kbytes, -s) 8192
cpu time (seconds, -t) unlimited
max user processes (-u) unlimited
virtual memory (kbytes, -v) unlimited
file locks (-x) unlimited
Zwiększyłem to co się dało do ,,unlimited'', a ilość otworzonych plików zwiększyłem dziesięciokrotnie bo się nie dało na unlimited. I dalej to samo, eclipse np. teraz nie chce się włączyć albo gimp, wklejam logi, które wyrzuca jak chce z palca je uruchomić, może komuś to coś powie:
Kod: Zaznacz cały
jimmy@jimmy:~$ gimp
(gimp:18762): GLib-WARNING **: /tmp/buildd/glib2.0-2.28.6/./glib/goption.c:2132: ignoring no-arg, optional-arg or filename flags (8) on option of type 0
Maximum number of clients reachedNie można otworzyć ekranu:
W momencie pisania tego postu, wpisałem sobie polecenie:
żeby otworzyć edytor, nie otworzył się. Wyświetlił podobny błąd jak przy próbie uruchomienia gimpa
. Wpisałem w Google i znalazłem ten :
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1410022
Gdzie
napisali, że winny za to jest dodatek do przeglądarki Chrome, LastPass, którego nie miałem albo dodatek do Thunderbirda, w moim przypadku Icedove pt. MinimizeToTray
. Odinstalowałem dodatek, restart Icedove i zaczęło działać.