Witam,
mam taki pytanie a zasadzie problem. Może opisz...
Podczas instalacji debiana z podłączonym netem przy wyborze pakietów (czyli np. środowisko graficzny, czy serwer sieciowy, czy klient poczty, itp.) dodatkowo pojawia się jeszcze pakiet laptop i ten pakiet zostaje potem ściągnięty...
Taka możliwoś jest tylko wówczasz kiedy mamy podpięty internet...
A ja mam taki problem...
Jeżeli instaluje system bez podłączanie internetu i czy moge potem do instalowac/dołożyc ten pakiet "laptop" z posiadanych płyt ?
Doinstalowanie konfiguracji dla laptopa
może lepiej poszukaj jakich pakietów potrzebujesz i je zainstaluj pojedynczo, zamiast instalowanie wszytko co "na kupę".no spoko ale gdzie są te pakiety?!
a jeśli tak bardzo zależy Ci na tych pakietów, to spróbuj gdzieś dorwać źródła z jakich budowana jest płytka i tam poszukaj jakie to pakiety.
ewentualnie możesz wysłać prośbę do jednego z developerów, aby wysłał Ci listę tych pakietów.
aloha
http://www.debian.org/CD/jigdo-cd/#search <-- tutaj możesz szukać pakiety, albo wybrać link i zobaczyć listy plików dla każdej z płyt.
Skoro masz je już zainstalowane, to możesz (jeśli nie usunęłeś pakietów przez apt-get/aptitude clean) stworzyć sobie płytę z repezytorium i wykorzystać później do instalacji bez internetu (będziesz miał wszystkie pakiety które zainstaloawłeś). Bardzo fajnym łatwym i wygodnym programikiem jest APTonCD.