Witam.
Mam problemy z powiadomieniem działań na plikach (transfer, rozpakowywanie) w KDE 4.
Wcześniej miałem ten wskaźnik postępu ale zniknął. Inne powiadomienia (skończone rozpakowywanie, podłączenie pendrive) pokazują się. W ustawieniach mam włączone. W czym jest problem. Nie znalazłem rozwiązania na forum.
Wyłączyłeś aplet.
Musisz kliknąć na takiego ,,żółtego banana'' na pasku po prawej stronie na samym jego końcu.
Następnie zakładkę dodaj elementy interfejsu.
Po lewej pojawi się wyszukiwarka, tam wpisz: powiadomienia.
Pojawią się aplety. Wybierz aplet powiadomienia i przeciągnij w miejsce gdzie życzysz sobie go mieć. Następnie zablokuj elementy interfejsu aby coś ponownego Ci się nie zdarzało.
Wygląda na to, że mam powiadomienia. Taka ikonka (i) tylko, że wszystkie są, a z działań na plikach brak jak kopiuję, rozpakowuję. Inny status jak zakończono kopiowanie mam. Jak próbowałem dodać to nie mam apletu powiadomienia tylko nowa wiadomość i nowe urządzenia. Wcześniej miałem postęp kopiowanie i odlepiłem od tego z (i) ale teraz nie ma tego na żadnym pulpicie. W dodatku mam w połowie system spolszczony, ale to nic.
Mam właśnie zaznaczone. Bez zaznaczania tej opcji nie pojawiają się zakończone zadania na plikach.
PS. Efekt jest taki: wysuwa się okienko i pokazuje brak powiadomień. w ikonce wtedy jest 0/1 i idą kropki. Faktycznie rozpakowuje jakiś plik jak wydałem polecenie.