hmm nie napisalem tego wczesnieja le jestem dosyc zielony jelsi chodzi o linuxa i proste zapytanie w google "repozytorium kde" nie daje zbyt zadowalajacych (mnie) wynikow dlatego zapytalem an forum
Napisz nam może co ty rozumisz pod pojęciem repo. Jeśli chcesz zainstalować sobie kde, to 2 posty wyżej jest adres, z którego można ściągnąć kde i zainstalować.
Poszukaj na serwerach ftp (ftp.pl.debian.org, sunsite.icm.edu.pl/pub/linux/debian/pool/main/k/ i inne)
pewnie masz racje - szukam adresu który dopisze do pliku sources.list w /etc/apt/
Repro napewno istnieje ja jednak nie znam go. Ja korzystam z GNOME - gdyby ci się znudziło KDE to polecam GNOME ;-)
aby pozniej updejtowac swoje kde z 3.3 na 3.5 - automatycznie a nie z kazdym pakietem osobno
Jeśli masz wersję stabilną debiana to do pobrania przez apt i synaptic itp. będzie tylko stabilna wersja KDE. Zapewne gdy się już ukaże KDE 3.5 to będzie ono dostępne automatycznie - instalujesz normalnie przez apt.
Jeśli byś miał wersję testową debiana to pewnie byś mógł ściągnąć najnowsze KDE które NIE jest jeszcze stabilne.
Ewentualnie mozesz dodać do sources.list wersje testowe debiana zamiast stabilne wtedy byś mógł ściągnąc testowe KDE.
Według mnie jak wejdzie KDE 3.5 to automatycznie będzie dostępne do instalacji/aktualizacji przez apt.
*teoretycznie* jest możliwe utrzymywanie systemu mieszanego: kde z testing, reszta z stable, ale w praktyce różnie to wygląda. jeśli ta opcja Cię interesuje to poczytaj sobie: Debian Reference, `man apt_preferences` i APT Howto
swoją drogą zbliżamy się do wydania etch jako dystrybucji stabilnej i część pakietów już jest zamrażana, więc - z grubsza - co do stabilności dystrybucji testing myślę, że nie ma obaw. ja ze swojej strony polecam (oczywiście na desktop).