Przeinstalowanie programu kaffeine nie pomogło. Gdy uruchomię z konsoli roota ten program kaffeine i film to też nadal przerywa. Ale pokazują się inne komunikaty, niż te na konsoli zwykłego użytkownika.
Kod: Zaznacz cały
kaffeine
Qt: Session management error: None of the authentication protocols specified are supported
Qt: Session management error: None of the authentication protocols specified are supported
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
kbuildsycoca4 running...
[mpeg4 @ 0xb6bdfb0] Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected
QDBusObjectPath: invalid path ""
klauncher(3180)/kio (KLauncher): SlavePool: No communication with slave.
klauncher(3180)/kio (KLauncher): SlavePool: No communication with slave.
pietr343 przegapiłem jeden szczegół , co mi napisałeś to polecenie
to jak otworze film za pomocą tego polecenia mplayer , to nie scina obrazu. Ale jak normalnie z menu: wybieram otwórz za pomocą mplayer , to tak samo obraz przerywa jak w keffaine. Czyli sprawa wygląda tak że na VLC nie przerywa obraz, na kaffeine i mplayer gdy otwieram normalnie to obraz się tnie. Teraz mam pytanie jakiego polecenia użyć dla kaffeine, aby obraz nie scinał?. Tak jak ten mplayer z konsoli(z użyciem podanego przec Ciebie polecenia). A później może jako się dojdzie do tego, jak ustawić by działały normalnie, bez otwierania przez konsole.