[+] OpenOffice Impress dodane szablony prezentacji zamykaj

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
istrd
Beginner

[+] OpenOffice Impress dodane szablony prezentacji zamykają program

Post autor: istrd »

Witam.
Mam taki problem z Impressem. Mianowicie ściągam sobie szablony prezentacji, wklejam je do .openoffice.org/3/user/templates. Uruchamiam program, szablony się wczytują ale gdy już chcę je wybrać to program restartuje się. Co mam zrobić na jutro muszę wykonać prezentację i w jakim formacie powinny być te szablony?

Edycja:
Szablony się wgrały są już na liście wzorców ale i tak po wybraniu impress się restartuje.
tmy123
Beginner

Post autor: tmy123 »

Uruchom w konsoli i zobacz jakie błędy wychodzą. Jaka wersja?
Z repozytorium instalowane czy ze strony open office?
istrd
Beginner

Wersja 3.2.0 o ile dobrze pamiętam to była już zainstalowana tylko aktualizowała się, a jeśli nie była to na pewno z repozytorium.
Błędów nie da się zobaczyć bo wpisuje polecenie ooimpress w konsoli i przechodzi do nowej lini, a program się normalnie uruchamia.
tmy123
Beginner

Post autor: tmy123 »

Również miałem rożne historie, tylko z OpenOffice-Calc i zainstalowałem ze strony http://pl.openoffice.org/product.download.html# . Jest tam paczka *.deb w wersji 3.21.
Może pomoże.
istrd
Beginner

Już nie zdążę tego ściągnąć i przeinstalować. Zrobię prezentacje na pożyczonym laptopie i MS powerpoint. Jutro lub w najbliższym czasie zainstaluję.

Edycja:
Działa już wszystko poprawnie. Usunięcie starej i zainstalowanie nowej wersji pomogło w 100 % dziękuję tmy123 za wskazówkę.
ODPOWIEDZ