Polecenie: z palca dzia

Potrzebujesz pomocy z C, C++, perl, python, itp.
Awatar użytkownika
LordRuthwen
Moderator

Polecenie: z palca działa, ze skryptu już nie

Post autor: LordRuthwen »

Witam.
Mam takie oto polecenie:

Kod: Zaznacz cały

screen tracd --port 8000 --env-parent-dir=/home/trac --auto-reload --basic-auth="transport,/etc/apache2/auth-files/transport,/home/trac/transport/"
W momencie gdy wpiszę je "z palca" to działa jak należy - to znaczy na porcie 8000 działa aplikacja trac i w momencie gdy kliknę Zaloguj wyświetla mi zapytanie o login i hasło (na podstawie htaccess)
Natomiast gdy to samo polecenie zostanie wywołane przez skrypt to aplikacja działa, owszem, lecz nie ma możliwości zalogowania się - wyświetla błąd, że nie może znaleźć pliku z użytkownikami i odsyła mnie do dokumentacji.
Logi nie pomogą, bo w nich nie ma nic dziwnego.

Skrypt działał do tej pory przez ponad pół roku, zepsułem go prawdopodobnie sam, poprzez doinstalowanie redmine, ale to jest aplikacja nie mająca w żadnym wypadku wpływu na działanie trac-a.

Prosiłbym o jakiekolwiek nakierowanie mnie co może być przyczyną i jak ją usunąć, skrypty są jednak fajnym wynalazkiem, szczególnie przy dodawaniu repozytoriów, gdy trzeba pisać dość długie tasiemce, zamiast pozwolić maszynie robić to za nas ;)
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Odświeżenie tematu.
ODPOWIEDZ