Blokowanie wysy
Blokowanie wysyłania (nie wiem jak nazwać)
Witam.
Mam problem z widocznością serwerów multiplayer (gier) w internecie. Słyszałem że to może blokować firewall a jeżeli tak to jak go wyłączyć?
Mam problem z widocznością serwerów multiplayer (gier) w internecie. Słyszałem że to może blokować firewall a jeżeli tak to jak go wyłączyć?
Pokaż wynik:
Kod: Zaznacz cały
iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
ACCEPT all -- anywhere anywhere
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
Jakie to adresy serwerów? Próbowałeś je pingować ?
Wykonaj polecenie
i wklej wynik
Wykonaj polecenie
traceroute <adres serwera>
Polecenie traceroute czy ping nie za wiele może mu dać informacji, bo po drodze może ktoś blokuje mu udp na jakiś wysoki port jego ulubionej gry. lub markuje jakąś warstwą7 która wrzuca jego ruch do serwera gry jako np. p2p. Jeśli już, to niech użyje: A najlepiej podaj nam kolego dokładniejszą topologię Twojej sieci.
hping
A jak napisać: po polsku?
Bo nie zauważyłem w moim poprzednim poście innych nie polskich wyrazów.
hping
Bo nie zauważyłem w moim poprzednim poście innych nie polskich wyrazów.
" pisze: traceroute czy ping nie za wiele moze mu dac, bo po drodze moze ktos blokuje mu udp na jakis high port jego ulubionej gry. lub markuje jakims layerem-7 ktory wrzuca jego ruch do serwera gry jako np. p2p. Jesli juz, to niech uzyje hping. A najlepiej podaj nam kolego dokladniejsza topologie Twojej sieci.
hping
traceroute <adres serwera>
Lecz gra o nazwie GTA San Andreas Multiplayer.
Dokładny adres do klienta i serwera to: http://www.sa-mp.com dział pobierania (ang. download).
Problem polega na tym, że klient nie widzi serwerów w zakładce ,,internet'' - w ogóle go nie znajduje a powinien być.
Jeżeli natomiast w ,,ulubionych'' w klienta wpiszę IP:HOST serwera to go widzi i można grać.
Zakładka internet, czyli wyszukiwarka serwerów.