Witam.
Sidux widzi ogromny katalog z muzyką jakby był pusty. Katalog jest na partycji ntfs, pozostałe katalogi widzi normalnie. Dwa inne Linuksy testowe widzą katalog i korzystają z niego normalnie, Windows także.
[+] Sidux - dolphin nie widzi zawarto
Witaj, nie namieszałem. Przesiadłem się na Siduksa z Mepisa, po latach użytkowania, choć dbam o stary system i co jakiś czas do niego zaglądam. Jest to pierwszy kłopot z Siduksem, poza problemem z nowym flashem w wersji 64 bit, którego mam zainstalowanego na desktopie. Korzystałem do wykonania ostatniej aktualizacji dystrybucji z aplikacji minitube, w której mogłem alternatywnie (bez przeglądarki) obejrzeć coś na youtube. Obecnie minitube również odmówiło posłuszeństwa. Na laptopie mam Siduksa 32 bit i działa ze trzy razy szybciej niż Windows7 64bit i nie mam z tym Siduksem kompletnie żadnych problemów.
Wracając do tematu. Problem przed momentem rozwiązałem sam. Zauważyłem, że liveCD Siduksa pokazuje niepoprawnie ikonę katalogu, choć pliki w nim były. Wszedłem na Windows i zmieniłem ikonę katalogu dźwiękowego na katalog zwykły. Później po zalogowaniu na Siduksa odmontowałem i zamontowałem dwukrotnie cały dysk, na którym ten katalog się znajdował. Po drugim zamontowaniu wszystko jest jak należy.
Mam nadzieję, że ktoś skorzysta z mojego prostego rozwiązania, jeżeli się u kogoś podobny kłopot pojawi.
Pozdrawiam
Dodane:
Jeszcze jedno, właśnie słucham Nohavicy na YouTube. W minitube nie działa, ale działa w Chrome i Firefoksie. W lipcu na pewno nie działało w żadnej przeglądarce, widocznie dziewczyny i chłopcy z Siduksa coś poprawili podczas mojej miesięcznej wakacyjnej wyprawy!
Wracając do tematu. Problem przed momentem rozwiązałem sam. Zauważyłem, że liveCD Siduksa pokazuje niepoprawnie ikonę katalogu, choć pliki w nim były. Wszedłem na Windows i zmieniłem ikonę katalogu dźwiękowego na katalog zwykły. Później po zalogowaniu na Siduksa odmontowałem i zamontowałem dwukrotnie cały dysk, na którym ten katalog się znajdował. Po drugim zamontowaniu wszystko jest jak należy.
Mam nadzieję, że ktoś skorzysta z mojego prostego rozwiązania, jeżeli się u kogoś podobny kłopot pojawi.
Pozdrawiam
Dodane:
Jeszcze jedno, właśnie słucham Nohavicy na YouTube. W minitube nie działa, ale działa w Chrome i Firefoksie. W lipcu na pewno nie działało w żadnej przeglądarce, widocznie dziewczyny i chłopcy z Siduksa coś poprawili podczas mojej miesięcznej wakacyjnej wyprawy!