mysqldump i wysokie obci
-
- Beginner
mysqldump i wysokie obciążenie serwera
Witam.
Mam dość dużą bazę w MySQL na Debianie i gdy wykonuje mysqldump bazy to przestają strony łączyć się do bazy, a obciążenie serwera z bazą idzie w górę.
Pytanie, czy mogę jakoś zmusić mysqldump aby nie obciążał tak MySQL oraz serwera?
Pozdrawiam.
Mam dość dużą bazę w MySQL na Debianie i gdy wykonuje mysqldump bazy to przestają strony łączyć się do bazy, a obciążenie serwera z bazą idzie w górę.
Pytanie, czy mogę jakoś zmusić mysqldump aby nie obciążał tak MySQL oraz serwera?
Pozdrawiam.
-
- Beginner
Zawieszenie serwera i wysokie obciążenie - prośba o interpretacje logu.
Witam
Dziś miałem całkowite zawieszenie serwera a i obciążenie skacze. Na serwerze działa tylko mysql z bazą około 2GB.
Załączam wynik dmesg, może ktoś mi podpowie co to za błędy?
Pozdrawiam.
Dziś miałem całkowite zawieszenie serwera a i obciążenie skacze. Na serwerze działa tylko mysql z bazą około 2GB.
Załączam wynik dmesg, może ktoś mi podpowie co to za błędy?
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
[Rozszerzenie txt zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
-
- Beginner
Nie spojrzałem na pamięć.
Te błędy nie zawsze się pojawiają, robiłem kilka zrzutów jak docisnąłem kontroler i było w porządku, obciążenie na poziomie 1-2.
Serwer znowu podłączony i błędy. tw_cli show pokazuje, że raid w porządku, smartctl nie widzi dysków żebym mógł sprawdzić i wypisuje błąd:
Czy to możliwe aby karta się uszkodziła podczas transportu serwera?
Pozdrawiam.
Te błędy nie zawsze się pojawiają, robiłem kilka zrzutów jak docisnąłem kontroler i było w porządku, obciążenie na poziomie 1-2.
Serwer znowu podłączony i błędy. tw_cli show pokazuje, że raid w porządku, smartctl nie widzi dysków żebym mógł sprawdzić i wypisuje błąd:
Kod: Zaznacz cały
3w-9xxx: scsi0: ERROR: (0x03:0x0101): Invalid command opcode :o pcode=0x80.
Pozdrawiam.
-
- Beginner