Po konfiguracji apache2 strona wy

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
onfire

Po konfiguracji apache2 strona wyświetla się tylko na adresie wewnętrznym

Post autor: onfire »

Mam następujący problem. Po konfiguracji apache2 strona wyświetla się tylko na adresie wewnętrznym, gdy wpisuję adres strony www to wyskakuje mi okno logowania na ruter. Dodam, że jest to asmax ar8020c2 i że zrobiłem przekierowanie portów 80 i 443. Może ktoś z was miał podobny problem?

Dodane:
DMZ również włączyłem.
mendeczka
Beginner

Post autor: mendeczka »

Tak na szybko: wydaje mi się że raczej nie ten dział :)
sugerowałbym w łapkę manuala od routera i poczytać a następnie zmienić port dostępu do asmaxa. Wydaje mi się na 99% w tym jest problem. Miałem tak w cerberusie
onfire

Mógłbyś mi mniej więcej przedstawić konfiguracje Apache, bo wydaje mi się, że jednak w nim tkwi problem. Zmieniłem port ,,HTTP server access'' z 80 na 83, apache zostawiłem na porcie 80 i zrobiłem przekierowanie na na ruterze na ten właśnie port.
Po wpisaniu adresu strony wyskakuje informacja:

Kod: Zaznacz cały

Połączenie zostało zresetowane
Ręce mi opadają.
mendeczka
Beginner

A czy w sieci lokalnej działa? Wpisujesz po IP czy nazwa?
onfire

Właśnie w sieci lokalnej działa bez zarzutu. Wpisuję po IP i stronka się wyświetla. Korzystam z neostrady. Więc, stworzyłem hosta na no-ip.com, który poprzez klienta podaje aktualne IP i do URL tego hosta powiązałem domenę. Teraz jak wpisuję:

nazwahosta.no-ip.org
bądź:

[url]www.mojądomene.com.pl[/url]
odsyłamnie do zewnętrznego portu rutera, a tam oryginalnie na porcie 80 jest możliwość logowania się na ruter. Jak to zamienię to na 80 nic nie ma.
mendeczka
Beginner

Czy router obsługuje DynDNS? Czy ustawiałeś go w routerze? Moim zdaniem na 99% jest to sprawa konfigu w routerze. Szukałem na szybko asmax ar8020c2 na polskiej stronie producenta nie ma takiego modelu. Czy możesz przesłać w załączniku zrzut ekranu ustawień virtual serwer?
onfire

Jest to AR800c2.
Załącznik virtualserver..jpg nie jest już dostępny
Wersja firmware:CX82xxx_4.1.0.9
Załączniki
virtualserver..jpg
Pacek
Beginner

Post autor: Pacek »

A jak wpiszesz publiczny adres IP (ten który został przez telekomunikację przydzielony routerowi - możesz go sprawdzić np. przez http://twojeip.wp.pl) to stronka się ładuje? W ten sposób możemy wykluczyć problemy z DynDNSem. Jeżeli się nadal nie ładuje to może wklej tu config od Apache'a to będzie można się nad tym problemem pochylić. Wiem również, że niektóre porty blokują dostawcy Internetu i pomimo otwierania go na routerze nic się nie da zrobić. Ja miałem tak w przypadku postawienia serwera pocztowego do testu na łączu Multimedii i okazało się, że blokowali port SMTP (25).
kaworu

Post autor: kaworu »

Znaczy jak próbujesz otworzyć stronę z wewnątrz sieci przez zewnętrzny adres? To nie będzie działać, zawsze otworzy się strona rutera (tak jest skonstruowany ruting), dodaj jakieś proxy do przeglądarki nawet TPSA i wtedy próbuj.
onfire

Spróbowałem zamienić porty, a także łączyć się z zewnątrz sieci, niestety wciąż bezowocnie. A propos plików *.conf Apache to httpd.conf jest pusty. Są jeszcze ports.conf, apache2.conf i pliki w sites-available oraz sites-enabled, które mam wkleić?
ODPOWIEDZ