Po konfiguracji apache2 strona wy
Po konfiguracji apache2 strona wyświetla się tylko na adresie wewnętrznym
Mam następujący problem. Po konfiguracji apache2 strona wyświetla się tylko na adresie wewnętrznym, gdy wpisuję adres strony www to wyskakuje mi okno logowania na ruter. Dodam, że jest to asmax ar8020c2 i że zrobiłem przekierowanie portów 80 i 443. Może ktoś z was miał podobny problem?
Dodane:
DMZ również włączyłem.
Dodane:
DMZ również włączyłem.
Mógłbyś mi mniej więcej przedstawić konfiguracje Apache, bo wydaje mi się, że jednak w nim tkwi problem. Zmieniłem port ,,HTTP server access'' z 80 na 83, apache zostawiłem na porcie 80 i zrobiłem przekierowanie na na ruterze na ten właśnie port.
Po wpisaniu adresu strony wyskakuje informacja: Ręce mi opadają.
Po wpisaniu adresu strony wyskakuje informacja:
Kod: Zaznacz cały
Połączenie zostało zresetowane
Właśnie w sieci lokalnej działa bez zarzutu. Wpisuję po IP i stronka się wyświetla. Korzystam z neostrady. Więc, stworzyłem hosta na no-ip.com, który poprzez klienta podaje aktualne IP i do URL tego hosta powiązałem domenę. Teraz jak wpisuję:bądź: odsyłamnie do zewnętrznego portu rutera, a tam oryginalnie na porcie 80 jest możliwość logowania się na ruter. Jak to zamienię to na 80 nic nie ma.
nazwahosta.no-ip.org
[url]www.mojądomene.com.pl[/url]
A jak wpiszesz publiczny adres IP (ten który został przez telekomunikację przydzielony routerowi - możesz go sprawdzić np. przez http://twojeip.wp.pl) to stronka się ładuje? W ten sposób możemy wykluczyć problemy z DynDNSem. Jeżeli się nadal nie ładuje to może wklej tu config od Apache'a to będzie można się nad tym problemem pochylić. Wiem również, że niektóre porty blokują dostawcy Internetu i pomimo otwierania go na routerze nic się nie da zrobić. Ja miałem tak w przypadku postawienia serwera pocztowego do testu na łączu Multimedii i okazało się, że blokowali port SMTP (25).