Przeglądałem ten dział ale nie znalazłem tematu o podobnym problemie. Mianowicie kupiłem zestaw 5 płyt z Debianem i pakietami wersja 5.0.2 stabilna do komputerów o architekturze 32 bitowej. Mam laptopa toshibę, który obsługuje architektury 64 bitowe. Z tego co wiem to 32 bitowa wersja Debiana powinna na nim działać (jeżeli się mylę to mnie poprawcie). Mam już na nim zainstalowanego Windowsa7 64 bitowego. Gdy chcę zainstalować Debiana wyskakuje mi błąd:

Pomijam go i idę dalej z kolejnymi krokami instalacji, w końcu ten etap się kończy i jest pytanie, czy chce teraz uruchomić ponownie komputer aby dokończyć instalację. Wybieram tak. Po chwili pojawia mi się okno z wyborem: ,,Windows7'' Debian instalator (lub jakoś tak), wybieram Debiana i pojawia mi się błąd, że nie może przeprowadzić żądanej operacji ponieważ:
Kod: Zaznacz cały
Plik \g21dr.mbr
Stan: 0xc000000F
Informacja: Nie można załadować wybranego wpisu z powodu jego braku lub uszkodzenia aplikacji.

Czyli za każdym razem, źle się instaluje, płyta jest źle nagrana, coś źle robię lub coś jeszcze innego? Czy ściągnięcie z internetu tej samej stabilnej wersji coś pomorze i czy robiłoby różnice, czy ściągnąłbym wersję 32 lub 64 bitową jeżeli chciałbym zainstalować pakiety z płyt?
Muszę mieć Linuksa jak najszybciej u siebie zainstalowanego więc prosiłbym o w miarę szybka, dokładną i zrozumiała odpowiedź.