[SOLVED] Nie mog
[SOLVED] Nie mogę zmieniać treści services.list
Witam! Mam problem... Otóż, chcę sobie zainstalować Kadu, i gdy wpisuję w services.list tę linijkę, nie mogę zapisać, a na root'a nie mogę się zalogować z ekranu logowania, proszę o pomoc ...
Tak, dobra, już zrobiłem, ale mam problem, mam jeden dysk 80gb, był podzielony na 2 partycje, jedna na 15gb, druga na 65gb... zmniejszyłem przed instalacją Debiana drugiej na 60 gb i z wolnej przestrzeni zrobiłem nową partycję na debiana... Teraz, po instalacji debiana, w Windowsie nie widze wogóle mojej partycji 60gb... Co się stało ?
Podaj więcej informacji. Czym zmniejszałeś tą partycję? Jaki tam jest system plików? Czy widać ją pod Debianem?Prechcik pisze:Tak, dobra, już zrobiłem, ale mam problem, mam jeden dysk 80gb, był podzielony na 2 partycje, jedna na 15gb, druga na 65gb... zmniejszyłem przed instalacją Debiana drugiej na 60 gb i z wolnej przestrzeni zrobiłem nową partycję na debiana... Teraz, po instalacji debiana, w Windowsie nie widze wogóle mojej partycji 60gb... Co się stało ?
Co to znaczy chyba ją widać? : )Prechcik pisze: pod debianem, nie wiem, chyba ją widać
Widać czy nie widać?
Terminal -> su
wpisujesz hasło:
fdisk -l
rezultat wklej na forum.
Jeśli piszesz post i chcesz uzyskać pomoc to pisz konkretnie, co to znaczy
Nikt tu szklanej kuli nie ma.ale wychodzi mi jakiś błąd...
Hehehe, dobrze, napisze wszystko, jak tylko będę miał czas, zedytuje tego posta...
EDIT:
Ok, mam, pogrubiona partycja, to dysk, którego nie widzę ani na Linuxie, ani na Windowsie.
EDIT:
Ok, mam, pogrubiona partycja, to dysk, którego nie widzę ani na Linuxie, ani na Windowsie.
Pozatym, przy instalacji Debiana, nie wybierałem wogóle tej partycji jako Swap...Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/hda1 * 1 2060 16546918+ 7 HPFS/NTFS
/dev/hda2 2061 8715 53456287+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/hda3 8716 9729 8144955 83 Linux
/dev/hda5 2061 8663 53038566 82 Linux swap / Solaris
/dev/hda6 8664 8715 417658+ 82 Linux swap / Solaris