General setup > CONFIG_LOCALVERSION tam podajesz np: -ILO i potem wracasz do General setup robisz Save an Alternate Configuration File potem Exit i robisz dalej to co po "make menuconfig" napisałem wyżej, i po kompilacji powinieneś otrzymać dwa ".deb-y"
artur-laptop linux # make-kpkg clean
exec make -f /usr/share/kernel-package/ruleset/minimal.mk clean
/usr/share/kernel-package/ruleset/misc/version_vars.mk:159: *** Error. The Kernel Release version 2.6.33-ILO VERSION=[2], PATCHLEVEL=[6], SUBLEVEL=[33], EXTRAVERSION=[], iatv=[], LOCALVERSION=[-ILO], UTS_RELEASE_VERSION=[], KERNELRELEASE=[]. is not all lowercase. Since the version ends up in the package name of the kernel image package, this is a Debian policy violation, and the packaging system shall refuse to package the image. . Stop.
Dodane:
Usunąłem to: -ILO i poszło.
Kompiluję.
[Dodano: |1 Mar 2010|, 2010 19:46]
Ciągle ten sam błąd.
5h w plecy.
z Lennego w zestawieniu z jądrem 2.6.33. Zaktualizowanie go do wersji ze Squeeze powinno wystarczyć. Możesz też użyć łatki z podanego linka.
I.L.O. pisze:5h w plecy
Przepraszam trochę nie na temat, ale ciekawość mnie zżera - na czym Ty to jądro kompilujesz? U mnie kompilacja jajka nie trwa nawet 5 minut, a co dopiero 5 godzin.
ArnVaker pisze:Przepraszam trochę nie na temat, ale ciekawość mnie zżera - na czym Ty to jądro kompilujesz? U mnie kompilacja jajka nie trwa nawet 5 minut, a co dopiero 5 godzin.
Ale tyle zajmuje Ci kompilacja jajka z pełnym konfigiem z Debiana czy okrojone jajko do rzeczy tylko Ci potrzebnych.
Dziękuję za link, znalazłem go sam wczoraj ale już za późno było napisać.
Właściwie to 2 kompilacje mi nie wyszły więc mogę powiedzieć, że 10 godzin w plecy.
Kompiluje na Lenovo s10.