Brak katalogu .Trash na dyskach wymiennych - Lenny

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
boro826

Brak katalogu .Trash na dyskach wymiennych - Lenny

Post autor: boro826 »

Witam.
To mój pierwszy post więc, jeśli jest coś nie tak to napiszcie. Przejrzałem już zgrubnie forum w poszukiwaniu podobnego tematu, jednak nic nie znalazłem.

Mój system to Debian Lenny 5.0, KDE 3.5.10, jądro 2.6.30-bpo.2-686. Do przeglądania plików używam konquerora. Problem polega na tym, że gdy chcę usunąć jakiś plik np. z pendrive, opcja ,,Przenieś do kosza'' to plik ten trafia do kosza ale na partycji /home, czyli partycja jest niepotrzebnie zajmowana śmieciami i do tego dochodzi strata czasu na przenoszenie. Plik po wybraniu opcji ,,Przenieś do kosza'' powinien zostać przeniesiony do kosza na urządzeniu czyli do katalogu .Trash, ale niestety takiego katalogu nie ma. Utworzyłem katalogi ręcznie ale nic to nie dało. Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
RA1D3N

Post autor: RA1D3N »

Kosz znajduje się w katalogu ~/.local/share jeśli chcesz żeby pliki były usuwane od razu bez przenoszenia do kosza kliknij na plik do usunięcia i naciśnij shift+delete.
boro826

Post autor: boro826 »

Dziękuję, tylko że to nie jest odpowiedz na mój problem. Tak jak napisałem, chodzi mi o to żeby każde urządzenie posiadało swój własny kosz bo tak to powinno być.
ODPOWIEDZ