Lukke pisze:Cały dzień dziś walczyłem z instalacją fglrx w Squeeze i problem jest taki, że w repozytoriach Squeeze fglrx w ogóle nie ma, tak ja słusznie zauważyliście, natomiast gdybyś chciał użyć fglrx z unstable, to mam złą wiadomość:
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=564444
Co w tej sytuacji począć? Pozostaje Lenny?
Ja już od ponad tygodnia siedzś na
radeonie i strony mi skaczą że pożal się boże. Niestety wstawili do Squeeze, nie do końca dobrą wersję xorga i lipa teraz. Można wracać do starej
wersji od Lenny, ale jak to robiłem to mi się inne rzeczy sypały i w końcu dałem sobie spokój z tym. Dobrze, że jakoś filmy
działają.
Do oglądania stron mam jeszcze BSD.
Ja już powoli mam dość tego, że za każdym razem kiedy wychodzi jakiś nowy xorg, bądź jądro to człowiek nie wie czy robić
aktualizację czy nie, to trzeba się namęczyć z fglrx. W końcu to się niedługo skończy chyba, ale
na razie kupiłem parę dni temu i czekam aż przyjdzie GTX-a. I tak już była pora wymienić starego HD3850.
[Dodano: |11 Lut 2010|, 2010 16:38]
drizzt pisze:Po próbie instalacji posypały mi się X-y.
Czy jest coś co mogę zrobić aby mieć w miarę sensownie działającą grafikę (powiedzmy do filmów i internetu) zanim zostanie wydany poprawnie działający sterownik?
Na Lenny działa wszystko poprawnie. Jak potrzebujesz nowe wersje oprogramowania to pobaw się
apt-pinning i nie rób
aktualizacji xorga i innych xserverów.