Vmware - windows przesy

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
matiit
Beginner

Vmware - windows przesyłanie plików

Post autor: matiit »

Windows potrzebny mi jest do Irdy (tylko) więc pomyślałem sobie że nie będe się męczył i robił partycji tylko go postawię na vmware.
Proszę o odpowiedź jak przesyłać pliki windows_na_vmware <<=-_-=>> Linux
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

ja mam skonfigurowanego neta na windzie pod VMware, i używam do tego celu ftp, chyba najprostsza metoda.

czytałem też gdzieś że do systemów pod VMware można przenosić pliki przeciągając je na okno VMware, ale nie sprawdzałem, więc nie potwierdzę.

aloha
Awatar użytkownika
ShinnRa
Beginner

Post autor: ShinnRa »

velmafia pisze:czytałem też gdzieś że do systemów pod VMware można przenosić pliki przeciągając je na okno VMware, ale nie sprawdzałem, więc nie potwierdzę.
Można ale chyba tylko w wersjach komercyjnych czyli VMWare Workstation i wyżej... Podobno mozna też w VMWare Server (darmowa rejestracja na www) ale za to głowy nie dam. Generalnie trzeba zainstalować VMWare Tools by móc przesyłać pliki za pomocą Drag & Drop. Plik ISO z tymi programami na pewno jest w Workstation i chyba Server a jak w innych to nie wiem bo nie próbowałem.

Ja osobiście, używałem Samby (linux) lub udostępniania plików (windows)...
matiit
Beginner

Post autor: matiit »

Ok wypróbuje.
A orientuje się może ktoś czy muszę pobierać całe nowe vmware (wyszła nowa wersja) czy da się jakoś uaktualnic?

[ Dodano: 2007-05-04, 00:18 ]
Ok nie da się w mojej wersji.
Czyli mam utworzyć serwer ftp na Debianie i podłączać się do niego przez np. Total commandera tak?
i czy łączyć się z moim zewnętrznym IP czy moze jakimś IP "vmware'a"
ODPOWIEDZ