mój problem polega na tym, że instalując neta wg tego przepisu: http://debian.linux.pl/printview.php?t=977
dochodzę do miejsca gdzie trzeba doinstalować tytuowego DEMONA
niestety po wpisaniu komendy
apt-get install ppp
instalator prosi o nośnik instalacyjny Debiana i za żadne skarby nie chce przyjąć tego co akurat posiadam - i z którego właśnie był instalowany!!!!
Problem pewnie tkwi w nazwie płyty instalacyjnej lecz nie wiem jak ją zmienić
PS. płytę którą masz dodałeś do repo (apt-cdrom add)? bo ten pakiet ppp dostępny jest na pierwszej płycie CD (na netinstall chyba też jest), więc to dziwne że nie możesz go zainstalować.
no i kiszka
dodać płyty do rep nie mogę - wyświetla się taki komunikat:
E:Failed to mount the cdrom.
z tym pakietem za to jest inna sprawa - ściągnąłem plik libpcap0.8_0.9.5-1_i386.deb lecz nie mogę go zainstalować (chyba to ten plik jest potrzebny właśnie)
nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale instalując to wszystko trzeba stworzyć plik /etc/ppp/peers/neo (i jak się okazało musiałem też stworzyć katalog peers gdyż taki nie istniał)
co do uaktualnienia profilu to jestem strasznie zaawansowanym użytkownikiem Linuxa i wpierw muszę upewnić się co za wersję właściwie posiadam bo chyba jest to debian 4.0 ze środowiskiem grafricznym Gnome
//edit
* używaj tagów code oraz quote
* postaraj się nie pisać na zielono - tak się przyjęło, że moderatorzy używają tego koloru. Jeżeli chcesz się do czegoś co napisał moderator odnieść to nie musisz tego pisać na zielono.
mlyczek
co do uaktualnienia profilu to jestem strasznie zaawansowanym użytkownikiem Linuxa i wpierw muszę upewnić się co za wersję właściwie posiadam bo chyba jest to debian 4.0 ze środowiskiem grafricznym Gnome