Pomys

Wszystko Off Topic
tajwan

Pomysł na firmę

Post autor: tajwan »

Witam.
Mam pytanie chciałbym założyć firmę, która zajmowałaby się instalacją i konfiguracją systemu Linux w domach i firmach, wsparciem techniczne itp. Jak myślicie pójdzie to. Chciałbym instalować Linuksa w firmach oraz osobą prywatnym ale nie wiem za bardzo jak pozyskać klientów. Wszyscy Windowsa nauczeni. Nie mam pewności czy ktoś się skusi na Linuksa, czy się w ogóle w to pakować, a tym bardziej że teraz Windows7 wyszło. Chciałbym też wprowadzić wsparcie techniczne, coś nie działa to przychodzę i naprawiam, pokazuje i może jeszcze jakieś inne udogodnienia jak mi przyjdą do głowy.
pavbaranov
Senior Member

Post autor: pavbaranov »

Takie firmy działają. Czy Twoja się utrzyma na rynku - cóż, to nie jest pole do popisu na zadane przez Ciebie pytanie. Właściwe winno brzmieć: czy jestem przygotowany do prowadzenia takiej firmy.
mariom

Post autor: mariom »

Myślę, że jeszcze byś jakiś mały "helpdesk" prowadził i jakieś szkolenia dla klientów to jakiś zainteresowanych byś znalazł.
Awatar użytkownika
shevchenko1987
Beginner

Post autor: shevchenko1987 »

Nie będę ryzykował, bo od wczoraj mam system postawiony na nowo. ;-)
Awatar użytkownika
xmaster
Junior Member

Re: Pomysł na firmę

Post autor: xmaster »

tajwan pisze:Witam.
Mam pytanie chciałbym założyć firmę, która zajmowałaby się instalacją i konfiguracją systemu Linux w domach i firmach, wsparciem techniczne itp. Jak myślicie pójdzie to. Chciałbym instalować Linuksa w firmach oraz osobą prywatnym ale nie wiem za bardzo jak pozyskać klientów. Wszyscy Windowsa nauczeni. Nie mam pewności czy ktoś się skusi na Linuksa, czy się w ogóle w to pakować, a tym bardziej że teraz Windows7 wyszło. Chciałbym też wprowadzić wsparcie techniczne, coś nie działa to przychodzę i naprawiam, pokazuje i może jeszcze jakieś inne udogodnienia jak mi przyjdą do głowy.
¯art?
Wybacz kolego ale.....
1. Nie potrafisz pisać poprawną polszczyzną i chcesz zakładać firmę? - Gratulacje.
2. Nie potrafisz skonfigurować swojego Debiana Oto dowód i chcesz innych uszczęśliwiać Swoją "wiedzą" i "doświadczeniem"? - ¦wietny pomysł.

Obstawiam, ż nie przebrniesz przez etap zakładania firmy.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Jeśli nie posiadasz wiedzy odpowiedniej i wielu osobom skopiesz coś to jesteś spalony
Awatar użytkownika
Redhead
Junior Member

Re: Pomysł na firmę

Post autor: Redhead »

xmaster pisze:
tajwan pisze:Witam.
¯art?
Wybacz kolego ale.....
1. Nie potrafisz pisać poprawną polszczyzną i chcesz zakładać firmę? - Gratulacje.
2. Nie potrafisz skonfigurować swojego Debiana Oto dowód i chcesz innych uszczęśliwiać Swoją "wiedzą" i "doświadczeniem"? - ¦wietny pomysł.

Obstawiam, ż nie przebrniesz przez etap zakładania firmy.
Nic dodać, nic ująć.
Awatar użytkownika
wojciech_69
Beginner

Post autor: wojciech_69 »

Zawsze warto mieć marzenia! A może kolega ma już sztab wynajętych informatyków którzy zrobią to za niego...
genobis
Beginner

Post autor: genobis »

Tajwan, ile Ty właściwie masz lat?
Awatar użytkownika
Katiusha
Beginner

Post autor: Katiusha »

genobis raczej tego się nie dowiesz.
Ten koleś z reguły zakłada temat, a potem nie raczy w nim odpisać na posty, nie mówiąc już o napisaniu takiego słowa jak "dziękuje" za udzielone porady... :/
ODPOWIEDZ