Witam.
Mam serwer dedykowany z Debianem. Posiadam na nim parę stronek z domenami. Jedna ze stron z osobną domeną nie odpowiada na wywołanie adresu w przeglądarce. Do dziś było wszystko w porządku. Nic nie było ruszane. Problem w tym, że nie mam pojęcia gdzie takie coś mogę ewentualnie skonfigurować i zobaczyć co się stało. Domniemam ze ma to związek z Apache, ponieważ gdy go restartuje to w wyniku resetu pojawia się spis, w którym znajdują się wszystkie strony oprócz właśnie tej, która nie działa. Gdzie takie coś mogę sprawdzić w Apache? Wszystkie strony w sensie foldery główne.
Powiem szczerze, że moja znajomość z SSH to wiedzą jak zresetować apache lub serwer.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Apache? Problem z odpowiedzi
VirtualHosty jakie obsługuje Apache, możesz sprawdzić poleceniem
Fizycznie pliki konfiguracyjne powinny być w /etc/apache2/sites-available, natomiast w /etc/apache2/sites-enabled powinny być linki symboliczne do tychże plików.
Gdzie są katalogi stron, możesz sprawdzić w plikach konfiguracyjnych VHostów (pierwszy wymieniony przeze mnie katalog) sprawdzając dyrektywę DocumentRoot
Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś problemy/pytania to pisz ;-)
Kod: Zaznacz cały
apache2ctl -S
Gdzie są katalogi stron, możesz sprawdzić w plikach konfiguracyjnych VHostów (pierwszy wymieniony przeze mnie katalog) sprawdzając dyrektywę DocumentRoot
Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś problemy/pytania to pisz ;-)