Nie wiem co sie stało nautilusowi ale jak zaloguje się do sesji gnome i uruchomi się to pokazuje tylko menu i listę plików (a powinien być jeszcze toolbar z przyciskami i ten pasek ze ścieżką do pliku).
W KDE uruchamiając go przez Wykonaj polecenie jest w normalnej wersji a jak go uruchomię z konsoli to jest w okrojonej.
W sesji gnome nie mogę poeksperymentować z poleceniami typu killall nautilus i później nautilus bo po zabiciu procesu nautilusa sam autmatycznie się z powrotem uruchamia (i to mnie właśnie wkurza - na kubuntu można było bez problemu zamknąć nautilusa)
Nautilus w okrojonej wersji (tylko menu i lista plików)
No i tu właśnie jest problem - bo nic takiego w tej okrojonej wersji nie ma.brz pisze:w pasku narzedzi nautilusa:
Widok -> pozaznaczaj 'Główny pasek narzędziowy', 'Panel paska bocznego', 'Pasek położenia', 'Pasek stanu'

Przywróć domyślne ustawienia widoku też nic nie daje
EDIT: Patrzę teraz a tu każdy folder otwiera się w nowym oknie
w takim raziedaris pisze:Patrzę teraz a tu każdy folder otwiera się w nowym oknie
chyba powinno rozwiazac sprawe, kiedys tez tylko to mi pomoglo ale myslalem, ze jakies zwidy mam wiec nie chcialem twierdzic, ze tylko od tego zalezy wyswietlanie tych paskow ]brz pisze:Edycja>Preferencje -> zakładka Zachowanie i zaznacz 'Otwórz w oknie przeglądarki'
jesli to nie pomoze, to nie wiem