Przestój pakietów w Debianie

Wszystko Off Topic
Awatar użytkownika
shevchenko1987
Beginner

Przestój pakietów w Debianie

Post autor: shevchenko1987 »

Może ktoś wie dlaczego są takie przestoje z nowymi pakietami w testingu i sidzie?
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

Możesz jaśniej...?
Awatar użytkownika
shevchenko1987
Beginner

Chodzi mi o to że np. wczoraj i dzisiaj nie miałem żadnych aktualizacji co wcześniej się nie zdarzało.
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

A co byś chciał aktualizować? Skompiluj najnowsze źródła do paczek .deb metodą "deweloperską", utwórz lokalne repozytorium i zaktualizuj sobie system :)

Sporo się nauczysz, a w międzyczasie pewnie też w oficjalnym repozytorium pojawią się jakieś aktualizacje i będziesz miał problem z głowy...
Awatar użytkownika
Iacobus

Post autor: Iacobus »

Mnie irytuje oczekiwanie na Iceweasel'a 3.5 i KDE 4.3.2. Co do przeglądarki - niedługo będzie pół roku od opublikowania tej wersji, a w testingu nadal starocie. Co do KDE, to tym bardziej mnie dziwi nie wrzucanie miesięcznych aktualizacji do wersji testowej. Znajdują się tam zasadniczo wyłącznie poprawki błędów, więc dlaczego musimy tyle czekać? Wkrótce będzie KDE 4.3.3, ale nie wiem czy doczekam się tej paczki przed zamrożeniem dystrybucji...
Awatar użytkownika
shevchenko1987
Beginner

Popieram kolegę. Słyszałem, że były błędy w KDE i Iceweaselu, ale zaraz wsparcie dla gałęzi 3 się kończy a 3.5 dopiero od niedawna jest w sidzie.

[ Dodano: 2009-10-30, 16:44 ]
Kolega Iria podesłał mi 2 linki ;-) Jeden odnośnie KDE

Kod: Zaznacz cały

http://release.debian.org/migration/testing.pl?package=kde4libs
więc KDE powinno być na dniach.
Drugi dotyczy Iceweasela i jego błędów przez co nie może być wprowadzony do testinga.

http://packages.qa.debian.org/i/iceweasel.html
giaur
Member

Post autor: giaur »

Mam KDE 4.3.2 od 3 tygodni. Chcecie miec nowe pakiety to uzywajcie sida.
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Post autor: iria »

Przez parę ostatnich dni, przynajmniej u mnie, też było mało aktualizacji. Może wszystko jest tak stabilne, że nie wymaga już poprawek. :mrgreen:

A teraz mały OT.

Zauważyliście, to -

W: Nie udało się pobrać [url]ftp://ftp.pl.debian.org/debian/dists/sid/Release.gpg[/url]  Serwer odrzucił połączenie, otrzymana odpowiedź: 1000 users (the maximum) are already logged in, sorry
Dziś zrobiłem test i parę razy w ciągu dnia chciałem aktualizować listę pakietów. Niemal za każdym razem pojawiała się ta informacja. Coraz więcej Debianowców w Polsce. :mrgreen:
button
Beginner

Post autor: button »

iria pisze: A teraz mały OT.

Zauważyliście, to -

W: Nie udało się pobrać [url]ftp://ftp.pl.debian.org/debian/dists/sid/Release.gpg[/url]  Serwer odrzucił połączenie, otrzymana odpowiedź: 1000 users (the maximum) are already logged in, sorry
Dziś zrobiłem test i parę razy w ciągu dnia chciałem aktualizować listę pakietów. Niemal za każdym razem pojawiała się ta informacja. Coraz więcej Debianowców w Polsce. :mrgreen:
Te limity wprowadzili chyba niedawno, bo pierwszy kiedy zobaczyłem ten komunikat było "100 users..." po kilku dniach to samo tylko zwiększone do 200, wreszcie zmieniłem serwery na czeskie i limity się skończyły :) .
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

button pisze:wreszcie zmieniłem serwery na czeskie i limity się skończyły
Poczekaj na opóźnione działanie Czechów. Serwery czeskie potrafią mieć duże opóźnienia odnośnie wprowadzania zmian.
ODPOWIEDZ