Witam.
Takiego tematu chyba nie ma
Czy jest jakiś sposób aby zrobić skrót /dowiązanie działające spod hosta (Debian 64 Sid) bezpośrednio na aplikacje pod virtualboxem.
Czyli np.:
Załączniki .xls w icedove otwierane przez virtualbox/windows/office2007?
Normalnie trzeba zapisywać na dysk i dopiero otwierać spod virtualboxa.
Nie mówcie mi tylko, że mam Openoffice i inne natywne aplikacje pod Debianem bo to wiem.
Pozdrowienia
wobo
Virtualbox - skróty z hosta
-
killanonimx
- Beginner
Też tak myślę. Bo właśnie na wzór wine chciałbym.
Ale może ktoś ma jakieś rozwiązanie?
Najbardziej wkurza mnie te ciągłe kopiowanie i dla tego muszę mieć na dysku jeszcze domyślnie Windowsa.
[ Dodano: |1 Mar 2010|, 2010 15:25 ]
Witam ponownie
Przywracam temat, bo chciałbym uzyskać od Was kolejną informację, której nie mogę znaleźć.
Chodzi mi o to, że chciałbym używać skrótów z linuxa w oknie virtualbox, czyli np aby alt+tab z poziomu virtualboxa przełączało pulpity w linuxie a nie otwarte programy windowsa pod virtualboxem.
Ciekawe czy to możliwe, najlepiej w połączeniu z klawiszem hosta, abym mógł wybierać...
Mam nadzieję, że nie zagmatwałem za bardzo
pozdrowienia
wobo
Ale może ktoś ma jakieś rozwiązanie?
Najbardziej wkurza mnie te ciągłe kopiowanie i dla tego muszę mieć na dysku jeszcze domyślnie Windowsa.
[ Dodano: |1 Mar 2010|, 2010 15:25 ]
Witam ponownie
Przywracam temat, bo chciałbym uzyskać od Was kolejną informację, której nie mogę znaleźć.
Chodzi mi o to, że chciałbym używać skrótów z linuxa w oknie virtualbox, czyli np aby alt+tab z poziomu virtualboxa przełączało pulpity w linuxie a nie otwarte programy windowsa pod virtualboxem.
Ciekawe czy to możliwe, najlepiej w połączeniu z klawiszem hosta, abym mógł wybierać...
Mam nadzieję, że nie zagmatwałem za bardzo
pozdrowienia
wobo