więc zaniechałem skopiowania i postanowiłem uruchomić bezpośrednio z pendrivia - uruchamia się program od otwierania archiwum i ten sam błąd. Postanowiłem ten sterownik nagrać na płytkę - to samo.
Voicer, czy nigdy nie próbowałeś skorzystać z pomocy dotyczącej programu? W pomocy masz na pewno informacje jak sprawdzać poprawność archiwum. Skoro możesz przeglądać jego zawartość to oznacza z dużym prawdopodobieństwem, że jest poprawne. Jednak aby jakiś program działał potrzebne są jeszcze dodatkowe elementy z nim powiązane. Przedstaw odnośni do pliku, który pobrałeś.
Zacznij może od początku. Livebox pozwala na nawiązanie połączenia z internetem różnymi metodami. Najprościej jest uzyskać połączenie z wykorzystaniem karty sieciowej. Pierwszą i zasadniczą rzeczą to powinieneś doprowadzić do nawiązania jakiegokolwiek połączenia z internetem. Jeżeli to uzyskasz wtedy przechodzisz do rozwinięcia tego instalując potrzebne elementy z sieci z wykorzystaniem dostępnych mechanizmów Debiana.
fnmirk pisze:Najprościej jest uzyskać połączenie z wykorzystaniem karty sieciowej. Pierwszą i zasadniczą rzeczą to powinieneś doprowadzić do nawiązania jakiegokolwiek połączenia z internetem. Jeżeli to uzyskasz wtedy przechodzisz do rozwinięcia tego instalując potrzebne elementy z sieci z wykorzystaniem dostępnych mechanizmów Debiana.
No tak, ale nigdzie (ani na pasku ani w menu) nie ma nic związanego z konfiguracją internetu. Więc jak mam uzyskać jakiekolwiek połączenie z internetem?
PS Jak miałem Ubuntu to po prostu ustawiłem klucz WEP i internet działał.
Voicer pisze:ale nigdzie (ani na pasku ani w menu) nie ma nic związanego z konfiguracją internetu. Więc jak mam uzyskać jakiekolwiek połączenie z internetem?
Zapomniałem co robi przyzwyczajenie klikania w środowisku graficznym.