Witam. Zainstalowałem Debiana, aktualizowałem do Sida i zainstalowałem wszystkie potrzebne mi pakiety. Mam jądro 2.6.30-1-686, Xfce4, Xdm. W zasadzie zainstalowałem wszystko tak jak normalnie instaluję. Nie wiem gdzie popełniłem błąd, ale przy próbie uruchomienia wine pierwszy raz (konkretnie winecfg) musiałem czekać około 10 minut (nie liczyłem, ale w każdym bądź razie o dużo za dużo). Czym może być to spowodowane i jak to naprawić?
PS. Właśnie zauważyłem, że nie działa w wine ALSA. To dziwne, bo przy wcześniejszych instalacjach Debiana zawsze działała.
PS2. Dyski w wine też nie działają - nie może znaleźć ,,mountmanagera''.
Wine nie chce si
Nie wiem jak działa "wine" z repozytorium Debiana bo nie używam zobacz: tylko odinstaluj to co masz teraz.
Kod: Zaznacz cały
#~~~~~~Wine~~~~~~#
deb [url]http://www.lamaresh.net/apt[/url] sid mainHeh, dokładnie to wine mam zainstalowane.
[ Dodano: 2009-08-02, 14:16 ]
Przez ostatni czas parę razy zmieniałem system, ale ostatecznie wróciłem do Debiana squeeze z fluxboxem. Wcześniej miałem sida z xfce. Może miał ktoś kiedyś już taki problem? Jak mogę to naprawić?
PS. Czy wine posiada jakiś log?
[ Dodano: 2009-08-02, 14:16 ]
Przez ostatni czas parę razy zmieniałem system, ale ostatecznie wróciłem do Debiana squeeze z fluxboxem. Wcześniej miałem sida z xfce. Może miał ktoś kiedyś już taki problem? Jak mogę to naprawić?
PS. Czy wine posiada jakiś log?