Jaki Webmail
Jaki Webmail
Witam,
chciałem zasięgnąć opinii jaki webmail najlepiej zainstalować na swoim serwerku. Poczta działa na Postfix i Dovecot. Wcześniej korzystałem z OpenWebMail, teraz zainstalowałem Squirrelmail ale wydaje mi się, że ma on o wiele mniej opcji i ma "mniej przyjazny w interfejs". Może zaproponujecie coś innego?
Dzięki za radę.
chciałem zasięgnąć opinii jaki webmail najlepiej zainstalować na swoim serwerku. Poczta działa na Postfix i Dovecot. Wcześniej korzystałem z OpenWebMail, teraz zainstalowałem Squirrelmail ale wydaje mi się, że ma on o wiele mniej opcji i ma "mniej przyjazny w interfejs". Może zaproponujecie coś innego?
Dzięki za radę.
Squirremail jest najczęściej wykorzystywanym klientem poczty przez www więc jeśli masz aż tak ograniczonych użytkowników w sieci, że ciężko im załapać coś nowego to chyba byłby najlepszym wyjściem dla nich.
Mało opcji w tym wypadku wychodzi ci tylko na plus. Wystarczy jak ci co będą mieli z nim pierwsze zetknięcie, nauczą się zalogować, odbierać i wysyłać swoje wiadomości. Nic innego do szczęścia im raczej nie będzie potrzebne.
Mało opcji w tym wypadku wychodzi ci tylko na plus. Wystarczy jak ci co będą mieli z nim pierwsze zetknięcie, nauczą się zalogować, odbierać i wysyłać swoje wiadomości. Nic innego do szczęścia im raczej nie będzie potrzebne.
Ja używam tego webmaila, nawet czysta instalacja sprawdza się w codziennej pracy, poza tym jest kilka wtyczek do niego, ułatwiających życie.qwerty pisze:Widziałem ten projekt i się zastanawiam nad nim, ale nie znam opinii ludzi, którzy z niego korzystają. Używasz u siebie tego webmail`a?
W prosty sposób umożliwia zarządzanie pocztą, pewne problemy napotkałem przy odpowiedziach, kiedy w cytowanej wiadomości chcę dopisać swój komentarz, ale jest to do przebolenia.