Kod: Zaznacz cały
X -configure
dpkg-reconfigure xserver-xorg
X -configure
Po pierwsze jakby Xorg zrobił to automatycznie i nie miałbym problemów nie pisałbym tego posta prawda? Ale widać są ludzie, którzy wiedzą lepiej co mi się na komputerze robi automatycznie i czy działa, niż ja sam. Mała sugestia powinniśmy otworzyć kółko wróżek na forum, wracając do tematu to jak mogę sobie ten plik skonfigurować samemu jak nie pomagają te polecenia?fnmirk pisze:fender666, to że się pochwaliłeś, że szukałeś z pomocą Google i na forum nie oznacza, że przeczytałeś temat do którego przedstawiłeś odnośnik.
Przeczytaj pogrubiony tekst w przytoczonym temacie i przywróć domyślne ustawienia, bo szukasz problemów tam gdzie ich nie ma.
X -configure
nano /etc/X11/xorg.conf
Panie ,,Wróżka'' a jakbyś tak jakieś informacje o swoim sprzęcie i systemie przedstawił wcześniej to nikt by się na Ciebie nie pogniewał?fender666 pisze:Mała sugestia powinniśmy otworzyć kółko wróżek na forum,
lspci -k
uname -r
cat /etc/X11/xorg.conf
cat /etc/apt/sources.list
Jednak czekasz na kogoś kto przeczyta za Ciebie informacje o nowym xorgu (raczej jego braku) dostępne na forum.fender666 pisze:Kiedyś przy konfiguracji Xorg można było ustawić rozdzielczości i inne rzeczy a teraz?